Kan du håndterer en el-bil med 5.221 hestekræfter?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alieno lover 5.221 hestekræfter

Vi har sagt det før og vi siger det igen – eldrevne køretøjer er fremtiden.
Steffen F. Olesen
18/02-2019 kl. 06:00

Vi har sagt det før og vi siger det igen – eldrevne køretøjer er fremtiden. Med det følger en ny omgang ”hvem-har-den-største” og en Bulgarsk virksomhed, som ingen nogensinde har hørt om, kommer her med deres bud.

Alieno Arcanum hæver barren med deres elektriske superbil der kommer i 4 modeller, hvoraf den mindste yder sølle 2.610 hestekræfter. Lad os hoppe let og elegant over de 2 midterste modeller og gå direkte til sagen, nemlig Arcanum RP5. Modellen leverer efter sigende imponerende 5.221 heste og har at drejningsmoment på vanvittige 8.880 Nm!

En Tesla Model S yder omkring 750 heste og bruger 2,8 sekunder på at accelererer fra 0-100 km/t. Med andre ord trækker Tesla Model S nok til at give ældre passagerer et ansigtsløft, og Arcanum RP5 er altså knap 7 gange stærkere.

Alieno Arcanum RP5 er drevet af 6 stk. aksialmonterede flux-elektromotorer pr. hjul. De i alt 24 motorer kan uafhængigt af hinanden tændes og slukkes for maksimal effektivitet og afkøling.

Ud fra ovenstående tal skulle man tro at Arcanum RP5 ville have en rækkevidde på ned-til-bageren-og-hjem-igen, men bilen – der kører på et 800-volt højdensitets batterisystem som peaker ved 23,4 megawatt – kan opgraderes med et batteri på 180 kilowatt-timer, hvorved den får en angivet rækkevidde på 1.020 kilometer.

Bliver man lidt skræmt af ovenstående påstande eller det faktum at bilen forventes at have en topfart på 488 km/t, så bare rolig. Et par sider inde i udstyrskataloget finder du nemlig muligheden for at tilkøbe en faldskærm i fuld dragster-stil, så du kan få hold på dyret igen.

Den ser da cool ud!

Hvad så med opladning?

Tjah… Alieno betyder rumvæsen på Italiensk, så måske du skal et smut forbi NASA når du render tør for strøm.

Chassiet – der naturligvis er lavet af kulfiber for at holde vægten nede – er opbygget i et såkaldt ”honeycomb” mønster for at give mest mulig styrke. Bunden er forstærket med kevlar og inddelt i zoner der krøller sammen ved kollision, nøjagtig som familiecontaineren.

Ydersiden af bilen er også sprøjtet til i carbon fra ende til anden, og du kan selv vælge om dine carbon fælge skal være 19, 20 eller 21 tommer.

Der forefindes desværre endnu ingen billeder af interiøret, men det skulle efter sigende være lige så blærerøvs-agtig som ydersiden, og selvfølgelig plasket til i elektronik som blandt andet 17 kameraer, GPS, IMU, en ordentlig røvfuld sensorer og ikke mindre end 8 radarer.

Begge sidespejle er udstyret med 5 kameraer hver og der er såmænd også et par stykker der holder øje med førerens følelsesmæssige tilstand.

Du skal heller ikke bekymre dig om nøgleridser omkring dørhåndtagene for bilen låser nemlig selv op når den registrerer dit ansigt…. eller iris, nethinden, fingeraftryk eller talemønster – your choice.

Bilen forventes at være på gaden inden for de næste par år, og kommer til at koste i omegnen af 1.500.000 Euro.

På samme tidspunkt planlægger Alieno at have et sted mellem 8 og 24 nye modeller under opførelse (hver med tilsvarende præstationer og prisfastsættelse som Arcanum men meget anderledes udseende) samt et nyt produktions- og testcenter i Tuhovishta, Bulgarien

Kilde: Alieno hypercars

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start