Alfa Romeos første SUV, med modelnavnet Stelvio
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alfa-SUV Stelvio

Alfa Romeos første SUV, med modelnavnet Stelvio
Klaes Asaa
21/01-2017 kl. 11:58

Efter Giulia mellemklassebilen er det tid til SUV besluttede Alfa Romeo, modellen Stelvio frisk fra Alfa og klar på det danske marked til maj. 

Stelvio er designet til sport i Quadrifoglio udgaven udtaler chefdesigner Scott Krugger fra Alfa Romeo, det er vigtigt at Stelvio giver et dynamisk indtryk, selvom det er en SUV. Derfor har designerne valgt at når Stelvio ses fra siden, ser den lavere ud end den er. Vindueslinjen er smallere og a-stolpen bukket og taget falder bagud, som på en coupe. Derudover er der på Quadrifoglio den typiske Scudetto kølergril og de store luftindtag og bagpå de 4 udstødningsrør. I tråd med den optisk sportslige udførsel skal den store SUV forblive praktisk. 

Det ser ud til at Stelvio indvendigt er blevet funktionelt udstyret, og det dynamiske ydre har ikke givet pladsproblemer. Hvor sportsligt Stelvio, specielt Quadrifoglio, kommer til at køre kan man ane på chauffør sædet. Der er store shift pads på rattet, og som på Giulia sidder start knappen på rattet. 

De elektroniske hjælpere er der får at højne køreglæden ifølge Alfa Romeo. Standard er der 4 indstillinger: Dynamic, Natural, Race og et spareprogram kaldet ”Advanced Efficiency”. Men der mangler pakken af moderne hjælpefunktioner og ekstra komfort, samt de sidste nye hightech hotstufs. 

Til en start bliver Stelvio til rådighed i en 510hk version med en 2,9liters V6 motor. Bygget i aluminium, som reducerer vægten og dermed belastningen på forakslen væsentligt. Bygget sammen med en 8trins automatgearkasse og med en elektronisk styret cylinder slukning, der ifølge Alfa Romeo medfører at Stelvio også er benzinbesparende. Der kommer også en mindre motor udgave med 280hk, 2liter med turbo og 4 cylindre, stadig med 8 trins gearkasse, formentlig til en lavere pris. 

Spændende nyt og voldsomt fra Alfa Romeo med model Stelvio.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start