Årets Bil 2020 kåret - det blev en Tesla
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets Bil 2020 kåret

Tesla Model 3 tager prisen som Årets Bil 2020 med suveræn føring
Mathias B. Høj
27/11-2019 kl. 20:58

Det blev en elbil – og en velkørende én af slagsen. Tesla Model 3 tager prisen som Årets Bil 2020 med en komfortabel føring over konkurrenterne.

Finalefeltet til Årets Bil 2020 var helt særligt i år, hvor BMW var repræsenteret med både 1- og 3 serien, Kia XCeed var den eneste repræsentant for Crossovergenren og elbilerne var med Tesla Model 3 også godt med – da Peugeot 208 også fås som elbil. Et noget utraditionelt finalefelt.

Som en meget skarp repræsentant for elbilerne, indtager Tesla Model 3 velfortjent prisen som Årets Bil 2020. Grundene er mange – men især at prisen er rimelig og skarp, når man tager niveauet i betragtning. Rækkevidden er god, designet skarpt og bilen har personlighed – på den gode måde, forstås. Du kan spille spil på den store infomationsskærm, sikkerheden er over gennemsnittet og funktionaliteten stiger med tiden, efterhånden som Tesla opdaterer softwaren. Tesla er et unikt bilmærke, som henrykker en trofast ejerskare, og med titlen som Årets Bil kan den skare nu blive større i Danmark.

Stemmerne til Årets Bil er afgivet af medlemmer af Danske Motorjournalister, som hver havde 25 point at fordele mellem kandidatbilerne. Alle biler skulle have point, ingen må få over ti, og ingen måtte få det samme som en anden model. Bilmodellen med samlet set flest point vandt.

Til arrangementet kåredes også tre specialpriser, nemlig Innovationsprisen, Designprisen og Bilglædeprisen.

Innovationsprisen går til bilmærker, som har indført ny og banebrydende teknologi. Det kan være i form af drivlinje, selvkørende teknologi eller et særlig godt informationssystem. Hyundai Nexo brintbilen vinder med sin gode kombination køreegenskaber, plads og teknologi.

Designprisen går til en bilmodel som designmæssigt udmærker sig i forhold til andre bilmodeller. Vinderen er af den mere kompromisløse slags, nemlig Suzuki Jimny. Kantet og fed så det er svært ikke at være begejstret.

Bilglædeprisen er til den eller de bilmodeller, som særlig formår at sætte et smil på sin chauffør. Her vejer køreegenskaber tungt, men ekstraordinær komfort kan også være det som bilen bruger til at højne sit chauffør-humør. Og vinderen blev den voldsomme Toyota Supra GR, som nok også er den mest velkørende blandt alle deltagerne i Årets Bil.

Sidste år, hvor Årets Bil 2019 blev kåret, var det Ford Focus, som velfortjent løb med sejren. I 2018 var det Seat Arona som tog sejren. 

Du kan se alle Årets Bil'er i de danske kåringer her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start