En fornuftig mellemklasse sedan, som har fået hybrid
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2017 Kia Optima Hybrid

En fornuftig mellemklasse sedan, som har fået hybrid
Klaes Asaa
31/01-2017 kl. 12:15

Prøve at skabe lidt fast grund under fødderne med et hybrid modul, som ofte kun giver nogle få ekstra km pr. liter. Det kan virke som besværligt, fordi dit forbrug varierer afhængig af dit kørselsmønster. Men brændstof økonomi er nu engang en vigtig faktor når der skal sælges biler. 

Iblandt de øvrige mellemklasse sedan ‘er, kan Kia Optima ikke kalde sig selv den bedste I sin klasse. Den titel tilhører Honda Accord hybrid, som opnår 20,5 km/l mod Kia’s godt 18 km/l, og det er ikke fordi det er en andenplads, den er længere nede. Men Kia ‘en er på vej mod en fornuftig økonomi. 

Takket være en mere effektiv 2,0 liters 4 cylindret motor, som afløser 2,4 liters motoren, et 1,6 kWh litium-ionen batteri og en stærkere 50hk elektrisk motor. 

Mens de fleste andre hybrider leveres med konstant variabel automatisk gearkasser (CVT’s), vælger Kia til den 2,0 store motor, en 6 trins konventionel automat gearkasse, med en elektrisk motor og en kobling som erstatter kraft konverteren. Det er ikke konventionelt lavet, men det giver en raffinerings fordel i anvendelsen, når energien fra hybrid motoren skal bruges ved en her og nu acceleration. 

Et andet imponerende element i Kia’s hybrid system er at batteri pakken passer nøjagtigt under bagsædet, på den måde mistes ingen plads i bagagerummet. Samtidig bevarer Optima splitbagsæde opdelingen 60/40 forholdet, som tilbyder plads til større ting, selvom der er brug for 3 sæder. 

Som der er i en standard Optima, tilbyder kabinen et godt sted at opholde sig, forstået derhen, at der er et pænt finish, et let tilgængeligt layout på knapper, og gode sæder både for og bag. Apple CarPlay og Android Auto Connectivity er standard, og tilvalg såsom panorama soltag, sædevarme i lædersæder, og et Harman/Kardon lydsystem til at give en lækker lyd. 

Samlet 192 hestekræfter, hvilket betyder at den kan slæbe noget mere vægt end standard modellen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start