Dethleffs campingvogne 2017- en meget lækker serie
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2017 – Dethleffs Nomad Snow 590 RF

MagaCin.dk besøgte Hinshøj Caravan og fik et kig på de nye Dethleffs Campingvogne
Ole Mose
01/12-2016 kl. 06:00

MagaCin.dk besøgte Hinshøj Caravan i november måned, hvor vi fik lejlighed til at se nogle af de nye vogne. Gustav viste os rundt og fortalte om nogen af de nye tiltag.

Det nye

Der sker jo ikke så meget nyt. En campingvogn er jo en campingvogn men alligevel, en ting der begynder at gå igen, er bredere og kraftigere døre. Dethleffs og andre er begyndt at lave døre på 70 cm. for at gøre det enklere at komme ind og ud af vognen.

ATC bremser vinder frem og er i større omfang indbygget i de nye vogne 

Derudover har hver årgang sit eget design, hvor beige og hvid, ser ud til at være det gennemgående i 2017 – det gælder i såvel Dethleffs, som Fendt og Hobby og sikkert flere.

Dethleff's Nomad Snow 590 RF
Vi fik lov til at se nærmere på en  Dethleff's Nomad Snow 590 RF. Betegnelsen “Snow” er en pakke, med fokus på kolde omgivelser. Der er således tale om en vogn, der tager kampen op mod de nordiske campingvogne. Dethleffs er også populære i Norge, Sverige og Finland, hvilket sikkert skyldes, en oplagt interesse for vintervogne i disse lande.

Alle Dethleffs vogne har haglsikret tag (GFK). Elbaseret gulvvarme er standard helt nede fra Camper serien.

Vandbaseret varmesystem 

Vognen minder også meget om de nordiske. Snow modellerne har vandbaseret Alde central- og gulvvarme. De er isoleret med opskummet Styrofoam. Spildevandsudløb er isolerede og opvarmede og der er mange andre features, som gør dem ideelle under kolde forhold.

En meget smuk vogn

Det første der springer i øjnene er en stor læderbetrukket rundsiddegruppe. Den er lavet i et specielt “ruskinds look”, der er let at holde.
Der er god plads til en stor familie. Vognen er dog som sådan ikke en familievogn. Den er mere egnet til det kræsne par, der gerne vil have de bedste forhold. 

Der er led belysning overalt og selve pærerne er diskret gemt bag lister og matterede glasflader, så man får et meget behageligt lys i vognen.

Køkkensektionen

Der er 3 blus og en håndvask, samt et 142 Ltr køleskab med fryser . Derudover er der en feature, så man kan udvide bordpladsen. Der sidder en plade ved rundsiddegruppen, som kan slås op og give yderligere 40-50 cm. bordplads. Smart!
En anden smart detalje er et lodret skab, hvor man kan placere stegepanden så den optager minimal plads og alligevel er nem at få fat på.

Senge
Sengene i denne vogn er udformet som en “fransk” seng – altså en dobbeltseng med et afskåret hjørne. Madrasser er lavet med et 7-zoners EvoPoreHRC materiale, som giver en dejlig ergonomi til søvnen.
Der er sengespots og det hele virker utroligt indbydende.

Dethleffs betegner deres vogne med franske senge “RF” og enkeltsenge med “ER” (R står for rundsiddegruppe).

Toilettet

Toilettet er placeret bagest i vognen ved siden af sengesektionen.  Der er ingen håndvask. Den er placeret foran, så den kan bruges uafhængigt af toilet. Der er ikke bad i vognen, men der er brusebund, så det kan tilkøbes.
Der er nogle gode rummelige skabe, hvor der kan stå reelle flasker – ikke som i min gamle Hobby, hvor der ikke er plads til noget, fordi skabene er for smalle.
Endelig er der også en helt reel varmtvandsradiator på toilettet, så man ikke skal sidde og fryse.

Teknikken
Der er mere teknik i en vogn med vandbaseret varme. Det hele er samlet i 2 skabe. Dels vandtank og el i garderobeskabet og dels vandvarmeanlægget i et mindre skab i bunden.

Det hele styres med et touchbaseret kontrolpanel, der sidder ved indgangen. Der er “timer” og meget andet legetøj gemt i det.

Ventilation

Der er gjort en del ud af, at sikre optimal ventilation i vognen. Således er der selv bag de fleste skabe gjort plads til at luften kan passere. 

Konklusion

Der er tale om en meget lækker vogn, som oven i købet er til at købe for en rimelig pris. Gustav gjorde mig opmærksom på, at vognen selv i den udvidede Snow udgave, er billigere end en tilsvarende Fendt. “Nogen vil bare have Fendt og så er det jo sådan”. 
Dethleffs serier giver mulighed for “Snow tilbehør” og enkeltsenge helt ned til 470 serien. Her taler vi under kr. 200.000 – inklusive den store Alde Snow pakke.

Læs mere

Du kan læse mere om Dethleffs store udvalg i denne onlinebrochure

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start