Utraditionelt rally i Skjern og omegn - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Utraditionelt rally i Skjern og omegn

Når Dansk Super Short Rally-mestrene skal kåres i Skjern og omegn den 11. november, så bliver det på baggrund af et lettere utraditionelt rally.
Steffen F. Olesen
07/09-2023 kl. 10:48

Rally Vestjylland skal markere finalen i Dansk Super Short Rally-mesterskabet 2023, og det bliver en oplevelse for deltagere såvel som publikum… Det garanterer i hvert fald klubben Ringkøbing og Omegns Motor Klub (ROMK), der står bag rallyet.

Ifølge Dansk Automobil Sports Union skal deltagerne – med udgangspunkt Ringkøbing-Skjern Kulturcenter – gennem 82 kilometers rallyprøve i Bølling lige uden for Skjern.
En rallyprøve, der tidligere været del af DM-rally, men som noget nyt skal den i forvejen udfordrende prøve køres to gange med uret, og to gange mod uret.
Og som om det ikke var nok, så bliver sidste tur på prøven først kørt efter mørkets frembrud, hvilket naturligvis giver lidt krydderi til deltagerne, men bestemt også tilskuere og fotografer.

Det kompakte format med rallycentrum og prøverne samlet på et mindre geografisk område, gør det både nemmere, billigere og mindre tidskrævende for deltagerne samt mandskaber, hvilket skulle gøre det endnu nemmere for bilinteresserede at opleve rallybilerne på nærmeste hold, både når de kører prøverne og når de står i serviceområdet.

“Løbet er en ny type rally, som vi kunne tænke os at afprøve. Vi har haft konceptet i tankerne i en årrække nu og har endda været i Belgien for at se et lignende løb. Rallyet afvikles over en dag og på et og samme prøveareal. Det gør det nemt og overskueligt og dermed mere tilgængeligt og billigere end mange andre løb. Dermed håber vi at appellere til nye kørere og bredden,” siger Hans Erik Madsen, formand for ROMK, og fortsætter:-
“Løbsformen kræver heller ikke så mange frivillige hænder, som der desværre også er mangel på. Fordelen ved denne løbstype er at man er ude og hjemme samme dag. Et koncept, der tidligere var meget populært, og som man nu altså snart kan opleve igen,”

Slutteligt for formanden også lidt om hvordan man arbejder på at skabe et “grønt” rally, hvor der naturligvis vil være stor fokus på det sportslige for deltagere og publikum, men på en måde hvor der tages endnu større hensyn til omgivelserne.

“Blandt andet med affaldssortering og pantindsamling, ved at benytte elbiler som forkørere og sikkerhedsbiler og bruge digitale løsninger i stedet for at printe. Og alene det kortere format og de kortere distancer mindsker også udledningen, som vi måler i samarbejde med DASU”

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start