Kevin Magnussen & Mikkel Jensen til Le Mans for Peugeot - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kevin Magnussen & Mikkel Jensen til Le Mans for Peugeot

SYV KØRERE - ET TEAM
Steffen F. Olesen
11/02-2021 kl. 11:12

Peugeot’s planer om et ambitiøst comeback i endurance-racing fortsætter med at tage form. Efter at have afsløret de første tegninger af sin LMH Hypercar prototype og specifikationerne på hybrid-drivlinjen, der giver en samlet ydelse på 680 hk, har Peugeot Sport nu fornøjelsen af at præsentere de syv kørere, der skal kæmpe for løven i FIA World Endurance Championship (FIA WEC) og Le Mans 24 Hours.

Alle syv kørere har enten erfaring fra Formel1 og/eller world-class endurance racing. Nogle af dem har endda tidligere været på samme team, mens andre har tætte bånd i deres privatliv eller træner sammen.

Endurance racing er en kompromisløs form for motorsport, hvor det menneskelige element og en urokkelig holdånd er essentiel – ikke kun for at vinde, men også for at nå over målstregen.

I løbet af 2021 vil de seks udpegede kørere og reservekøreren bidrage aktivt til udviklingen af den nye Hypercar og arbejde tæt sammen med Peugeot Sport under hele forløbet op til WEC.

Et godt forhold mellem alle involverede i projektet er afgørende for, at det skal lykkes, understreger Jean-Marc Finot, direktør for Stellantis Motorsport.
Ud over deres individuelle racerevner var de vigtigste kriterier, vi tog i betragtning, når vi vurderede og talte med kørerne, de bånd, de har med hinanden, deres tankegang og deres evne til at arbejde sammen for at motivere og hjælpe med at tage holdet fremad, fordi den menneskelige faktor spiller så stor rolle i enduranceracing. Vi ønskede også at fastslå, at de så deres engagement med os som en prioritet og ikke kun en linje på deres CV. “

Som en del af vurderingsprocessen blev der også kigget på kørernes resultater i FIA WEC, ELMS og IMSA-løb.
“Vi kiggede på alle endurance racing championships, der er blevet organiseret i løbet af de sidste fem år,” fortæller Olivier Jansonnie (WEC teknisk direktør Peugeot Sport). 
“Vi tog ikke kun individuelle resultater i betragtning. Vi undersøgte også hastigheden, vedholdenheden og pålideligheden hos ​​en lang liste af kørere, fordi vi leder efter et line-up, der passer godt sammen, så vi har det optimale miks af unge stjernefrø og erfarne topkørere med dokumenterede evner til at bidrage til udviklingen, især inden for hybridteknologien.

Ud over deres respektive forpligtelser for 2021 vil de syv Peugeot fabrikskørere bidrage til projektets fremskridt på daglig basis med det formål at kunne gennemføre en første test inden årets udgang.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start