Jan Magnussen til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jan Magnussen til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020

Jan Magnussen har takket ja til at deltage i det skandinaviske Porsche Carrera Cup
Porsche Danmark
15/07-2020 kl. 23:30

2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia får dansk deltagelse, når den tidligere Formel 1-kører og firedobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen stiller op som gæstekører. Danskeren er inviteret til at køre med i mesterskabets anden afdeling, som afvikles på Drivecenter Arena i Nordsverige den 29. juli.

– Det bliver en fed oplevelse! Carrera Cup-serien har de seneste 15 år udviklet sig til et højt profileret mesterskab med meget dedikerede teams og fans, og jeg er meget beæret over at være inviteret med, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen tog hul på forberedelserne, da han i denne uge testede en Porsche 911 GT3 Cup på den svenske Falkenberg-bane. Her fandt danskeren sig hurtigt tilrette i den 485 hestekræfter stærke racerbil, som altså bliver hans våben, når han senere på måneden bliver udfordret i Skandinaviens førende mærkeserie.

– Jeg ved, at der er nogle rigtig hurtige kørere med i serien, så det bliver bestemt ikke nemt. Men testen gik godt, og jeg har et yderst professionelt team omkring mig, så jeg har bestemt tænkt mig at kæmpe for et topresultat, siger Jan Magnussen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia debuterede i 2004, og årets sæson er således den 17. i rækken. I alt er Carrera Cup-serien repræsenteret i 10 forskellige lande spredt ud over det meste af verden, mens den internationale Porsche Mobil 1 Supercup afvikles sideløbende med verdensmesterskabet i Formel 1.

2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia – der som alle andre motorsportsmesterskaber er blevet udskudt som følge af Covid-19 – spænder over seks afdelinger og i alt 14 løb. Jan Magnussen stiller op i mesterskabets anden afdeling, som afvikles på den 4,2 kilometer lange nyopførte Drive Center Arena-bane uden for Fällfors, cirka 850 kilometer nord for Stockholm. Eventen afvikles som så mange andre sportsbegivenheder lige nu uden tilskuere, men transmitteres af Viaplay og kan desuden ses på seriens egen Youtube-kanal 24 timers efter løbets afvikling.

– Vi er stolte af at kunne tilføje Jan Magnussen til listen over legendariske navne, som har gæstet Porsche Carrera Cup Scandinavia. Magnussen har gennem de seneste 20 år markeret sig som en af de hurtigste GT-kørere i verden, og vi glæder os til at se, hvad han kan udrette på Drivecenter Arena, lyder det fra direktør hos Porsche Sverige, Raine Wermelin.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start