Historisk sejr til Audi i Dakar Rally - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Historisk sejr til Audi i Dakar Rally

Audi RS Q e-tron vinder det hårdeste ørkenrally med sit innovative drivlinjesystem.
Steffen F. Olesen
22/01-2024 kl. 10:11

For første gang vinder en lavemissionsprototype med elektrisk drivlinje, højspændingsbatteri og energikonverter verdens hårdeste ørkenrally. Spanierne Carlos Sainz/Lucas Cruz sikrede sig Audis første sejr i Dakar Rally efter ca. 7.900 kilometer med et forspring på 1t og 20min. Mattias Ekström/Emil Bergkvist krydsede også målstregen.

Sådan indleder Audi Danmark en pressemeddelelse efter kørerne Carlos Sainz og Lucas Cruz sikrede sig en overbevisende sejr ved det legendariske Dakar Rally, hvor de lå i spidsen uden afbrydelse siden sjette etape. 

Begge har megen erfaring med ørkenracet og har gentagende gange leveret på absolut højeste plan, med en plads på skamlens øverste trin i 2010, 2018 og 2020, men denne gang var deres første med et Audi-logo på kølerhjelmen.
Den dobbelte verdensmester i rally, Carlos Sainz, og hans erfarne co-driver kunne dog ikke være sikre før kort før slutningen, da navne som Sebastian Loeb og Fabian Lurquin over flere etaper halede ind på vinderparret, indtil deres bil tog skade på rallyets næstsidste dag.

“Det var en overvældende holdpræstation,” siger chef for Audi Motorsport Rolf Michl og fortsætter:- “Alle trak i samme retning for at opnå dette historiske resultat muligt for Audi. En stor tak til dette vidunderlige team. I dag har vi skrevet et nyt kapitel for Audi, men også i Dakar Rallys historie.”

Audi RS Q e-tron #204 (Team Audi Sport), Carlos Sainz/Lucas Cruz

Daglige etaper på ofte mere end 400 kilometer, to maratonetaper med begrænset – eller endda ingen – service samt 4.600 etapekilometer på tid og 7.883 kilometer i alt karakteriserede Dakar Rally 2024.
Skarpe grusveje og tårnhøje kæder af sandklitter i The Empty Quarter på Den Arabiske Halvø og ofte vanskelig navigation krævede alt fra holdene.

“Tillykke til Team Audi Sport med sejren i Dakar Rally”, siger Gernot Döllner, CEO i AUDI AG.
“Audi har endnu engang sat en milepæl i motorsporten. At vinde verdens hårdeste ørkenrally med en elektrificeret drivlinje er en synlig ‘Vorsprung durch Technik’ og viser vejen til vores elektriske fremtid.” 

Audi RS Q e-tron har elektrisk firehjulstræk, og energiforsyningen sikres af et højspændingsbatteri samt en energikonverter, der kører på restbrændstofbaseret reFuel, hvilket sparer 60 % af CO2-udledningen sammenlignet med konventionelle brændstoffer.

“Med vores revolutionerende elektrificerede drivlinje har vi overvundet en af motorsportens største udfordringer efter blot tre år. Dermed fortsætter vi en lang række banebrydende bedrifter, som altid har kendetegnet Audi i fire årtier med motorsport. Jeg vil gerne takke hele teamet for denne fremragende præstation i en særlig hård udgave af Dakar Rally”, siger Oliver Hoffmann, øverst ansvarlig for Technical Development hos AUDI AG.

Carlos Sainz, der i en alder af 61 ser tilbage på en rallykarriere der spænder over omkring fire årtier, registrerede i alt otte dage i spidsen med Lucas Cruz på de tolv etaper.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start