Her er årets Rallykører - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er årets Rallykører

Jacob Madsen vinder årets Rallykørerpokal
Steffen F. Olesen
15/12-2023 kl. 11:20

Rallykøreren Jacob Madsen fra Ruds Vedby runder en fornem sæson af med at vinde Rallykørerpokalen udsat af Dansk Rally Club.

Sammen med sin codriver Line Nedergaard fra Fårvang har han vundet Dansk Super Rally, som er det officielle DIF-danmarksmesterskab i rally. Desuden har Jacob Madsen vundet klassesejre i tyske og belgiske rallyer i sin Peugeot 208 Rally 4 i klassen for de hurtigste tohjulstrukne biler.

Dermed har Jacob Madsen også kørt sig til at vinde Rallykørerpokalen udsat af Dansk Rally Club. Med en imponerende historie helt tilbage fra 1954 er pokalen gennem 69 år blevet vundet af en perlerække af dansk rallysports største navne.

Jacob Madsen og codriver Line Nedergaard er klart til start i fem løb i Stellantis Cup 2024 i Belgien.

30-årige Jacob Madsen anses for det største talent i dansk rally, siden Henrik Lundgaard blev europamester i 2000.
I sine første år i rally var Jacob Madsen flere gange tæt ved at vinde den internationale ADAC Opel Rallye Cup, hvilket ville have udløst en international karriere betalt af Opel.

Nu tager han i stedet hul på den sammen med sit team, Glad Sport i Kalundborg. I 2024 planlægger Jacob Madsen at stille op i fem løb i den belgiske Stellantis Cup samt et rally til europamesterskabet med sin Peugeot-rallybil.

Jacob Madsen samlede med sin Peugeot 208 Rally 4 127 point i den totale stilling i Rallykørerpokalen.
På andenpladsen kom hans storebror Kenneth Madsen, ligeledes fra Ruds Vedby, i en Citroen C3 R2 med 116 point. Tredjepladsen gik til Simon Vallentin fra Holbæk i Hyundai i20N Rally2 med 96 point.

Rallykørerpokalen, der er evigt vandrende, går til årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører. I alt 10 rallyer har i år været tællende til Rallykørerpokalen, herunder fem Dansk Super Rally samt fem store udenlandske rallyer.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start