Ford præsenterer vanvittig Mustang på Goodwood Festival of Speed - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford præsenterer vanvittig Mustang på Goodwood Festival of Speed

I ugen her skydes den årlige Goodwood Festival of Speed i gang i England, og vanen tro står Ford klar med et par nyheder.
Steffen F. Olesen
13/07-2023 kl. 10:02

Når den fire dage lange motorfestival i år afholdes nær byen Chichester i det sydøstlige England, er der rigeligt at se på for bilentusiaster, som gerne vil have lidt fart over feltet.
For udover bindegale racerbiler præsenterer producenter også nogle af årets nyheder for offentligheden, og her stiller Ford eksempelvis op med Mustang Dark Horse og Explorer.

Den Ford der nok kommer til at springe mest i øjnene er den nyligt præsenterede Ford Mustang GT3, som Ford udviklede i forbindelse med 100-året for Le Mans, hvor bilen i øvrigt skal deltage næste år.
Men inden vi kommer så langt, får tilskuerne til Goodwood altså mulighed for at komme ret tæt på modellen, som ikke blot byder på et iøjnefaldende farveskema, men også en bindegal 5,4-liters Coyote-baseret V8 motor, optimeret affjedring, en vildt udseende aero-pakke og et væld af kulfiber stumper.

Og det er ikke bare for sjov, at Ford har lagt kræfter i at optimere den nye racer-Mustang… Nej, Ford og Le Mans deler nemlig et helt særligt historisk bånd, hvor det for mange år siden var en kamp mellem Ford og Ferarri, men nu har fået overskriften Ford mod alle!

Og for at komme tættest muligt på at udvikle en konkurrencedygtig bil, har Ford forlænget samarbejdet med parterne Multimac og M-sport, som har været en del af udviklingsholdet i rigtig mange år.
Eksempelvis var det i grove træk Multimac, som i sin tid udviklede den ikoniske Ford GT.

For at realisere Mustang GT3-projektet, har vi rakt ud til to af vores bedste partnere indenfor motorsport. Jeg ved, at vi alle vil være lige så begejstrede som alverdens Ford-fans, når Mustangen skal konkurrere på det højeste GT niveau i 2024, siger Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsport.

Inden Le Mans
Inden Ford Mustang GT3 sætter poterne på Le Mans, vil den som sagt finde vej til Goodwood festivalen, men den vil også deltage i flere løbsserier.

Det første kundeteam som har lagt beslag på modellen er Proton Competition, der forventer at opstille med racerbilen i ’FIA World Endurance Championship’ til næste år.
Hertil forventer Ford også at stille med to eksemplarer i IMSA’s GTD Pro-klasse under ledelse af Multimac Motorsports.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start