Danmarkseliten til start i Oresund Rally - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarkseliten til start i Oresund Rally

Landets største rally for klassiske biler for 12. gang.
Steffen F. Olesen
25/04-2023 kl. 08:41

Når Oresund Rally flages i gang lørdag den 13. maj, sker det med hele eliten i klassisk pålidelighedsrally til start.
Løbet, der er tællende som 2. afdeling af SONAX DASU Classic (det danske mesterskab i pålidelighedsrally) finder sted på Midtsjælland med start/mål i Roskilde, og køres i området mellem Roskilde og Sorø med en længde på 200 km på små, krævende veje.

Vinderne af første afdeling af mesterskabet – Bent Mikkelsen fra Vejle og Kurt Rasmussen fra Hammel – kommer til start i deres Honda Civic VTEC fra 1990.
De er begge erfarne rallykørere, som godt nok kun har kørt sammen i et års tid, men nu er deres resultater i helt i top, og dermed er de favoritter i Oresund Rally.

Af lokale kørere er der store forventninger til Lars Hjorth fra Dianalund og hans søn Simon Hjorth fra Middelfart i en Triumph TR4A fra 1966.
I weekenden vandt de klassen, hvor man ikke må benytte nyeste typer elektroniske instrumenter som Speedpilot og GPS.
De har vundet Oresund Rally tre gange.

Af andre stærke sjællandske kørere findes far og datter-mandskabet, Kim Bach Sørensen og Freja Damgaard Sørensen fra Stenløse, i en Toyota Corolla GT fra 1986.
Kim Bach Sørensen har tidligere vundet Oresund Rally med sin far, og nu kører han altså med sin talentfulde datter.

Brødrene Arne Fasberg og Bent Fasberg stiller op i en Hillmann Avenger fra 1973, som er noget af det nærmeste man kommer en typisk dansk familiebil for halvtreds år siden.
I januar gennemførte de Rallye Monte-Carlo Historique med netop den bil, og her blev de nr. 116 ud af 300 startende mandskaber.

Har man en bil fra før 1991, og går man med en drøm om at blive rallykører for en dag, kan man tilmelde sig turistklassen, hvor man kan opleve et ægte rally uden at risikere skrammer på stoltheden eller bilen.

Oresund Rally arrangeres i år for 12. gang af Dansk Rally Clubs løbsledelse anført af Erik Andersen, Virum.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start