Christina Nielsen vil vinde 24-timersløbet på Daytona med Porsche - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Christina Nielsen vil vinde 24-timersløbet på Daytona med Porsche

Den danske racerkvinde og Porsche-kører Christina Nielsen er igen at finde på startgridden, når hun for ottende gang stiller op til det berømte amerikanske 24-timersløb på Daytona International Speedway den kommende weekend.
Porsche Danmark
01/02-2021 kl. 11:03

Danske Christina Nielsen er blandt de mest profilerede kvindelige navne i det amerikanske sportsvognsmesterskab. To gange har den 29-årige racerkvinde fra Hørsholm vundet det amerikanske IMSA-mesterskab, WeatherTech SportsCar Championship, og dertil kommer en klassesejr i 12-timersløbet på Sebring, ligesom hun tre gange har gennemført 24-timersløbet på franske Le Mans.

Der er dog ét bestemt amerikansk løb, som Christina Nielsen trods flere ihærdige forsøg endnu ikke har besejret, og det er 24-timersløbet på den berømte Daytona International Speedway i Florida. Nu prøver danskeren igen lykken, når hun den kommende weekend tager udfordringen op i den seneste generation af Porsches mest succesfulde motorsportsmaskine, 911 GT3 R.

Jeg er enormt glad for at være tilbage i USA for at deltage i sæsonpremieren, som samtidig er et af årets højdepunkter. 24-timersløbet på Daytona har altid været en fantastisk måde at sparke motorsportsåret i gang, og jeg glæder mig til at køre den seneste version af Porsche 911 GT3 R. Det bliver mit ottende forsøg på at vinde Rolex-uret i GTD-klassen, så jeg kender efterhånden godt turen rundt på banen. Det er et hårdt og udfordrende løb, som ofte er blevet kaldt det amerikanske svar på Le Mans, selv om det i virkeligheden er en fysisk hårdere udfordring. Daytona er klart en af mine favoritter, men samtidig er det er af de løb, hvor det aldrig helt har fungeret over de 24 timer, så jeg er mere end nogensinde sulten efter at kommer helt op på det øverste podium,

Christina Nielsen

Christina Nielsen kørte i 2018 en fuld IMSA-sæson for Porsche-teamet Wright Motorsports, men til dette års 24-timersløbet teamer hun op med det amerikanske Team Hardpoint EBM, som er skabt i et samarbejde mellem den tidligere Porsche-fabrikskører og dobbelte Le Mans-vinder Earl Bamber og amerikaneren Rob Ferriol. De to får både selskab af Christina Nielsen og en anden succesfuld kvindelig racerkører, britiske Katherine Legge. Det stærke firkløver har klart sigte efter en klassesejr i Daytona-løbet.

Vi har et stærkt og erfarent bag os, og med support fra Porsche Motorsport har vi bestemt potentialet til at kunne kæmpe med om sejren. Jeg er beæret over at have fået muligheden for endnu et forsøg på Daytona sammen med Team Hardpoint EBM og partnerne Richard Mille og VB Enviro Care, som deler vores ønske om at vise diversitet i en af de få sportsgrene, hvor kvinder og mænd kæmper på lige vilkår

Christina Nielsen

Nielsen, Legge, Bamber og Ferriol tog allerede hul på forberedelserne i sidste weekend, også kaldet ‘Roar Before the Rolex 24’. Her fik de forskellige teams traditionen tro fik mulighed for at teste deres biler og kørere på den 5,7 kilometer lange racerbane, som til 24-timersløbet består af en kombination mellem den klassiske ovalbane med hævede sving – og en flad inderbane. De ikke færre end 51 deltagende biler er fordelt på både prototype- og GT-klasser, og Team Hardpoint EBM stiller i den største klasse, GTD-klassen.

Årets 24-timersløb på Daytona International Speedway får i øvrigt rekordstort dansk fremmøde, blandt andet med den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussen, som stiller op i prototypeklassen. Løbet, som flages grønt lørdag klokken 21.40 dansk tid, bliver sendt live på Viaplay med danske kommentatorer i samtlige 24 timer. Der vises desuden optakt til løbet på TV 3 Sport, som også sender dele af løbet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start