Den intelligente affaldsspand har gjort sit indtog
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Intelligente affaldsspande

Hvad gør vi med affaldet, når vi er på tur? Nye intelligente løsninger er dukket op.
Ole Mose
22/08-2017 kl. 06:45

Campister skal som alle andre holde styr på sit affald. Problemet er desuden vokset de seneste år, da man  i vid udstrækning er begyndt at affaldssortere.

Pedalspanden er overhalet
Der findes mange bud på, hvad der er en god affaldsspand og der findes løsninger lige fra løse poser til avancerede affaldsbeholdere med indbygget intelligens.

“High end”

Det nyeste er f.eks. affaldsspande i forskellige størrelser, der selv åbner låget, når man kommer med sit affald. Der sidder en sensor i spanden, der opdager, når der kommer noget i nærheden. Når det sker aktiveres en lille motor, der åbner låget. 
Det virker smart og princippet minder om de biler, der selv kan åbne bagagerummet. Det er en stor hjælp, når man har bæreposer i begge hænder.
Spandene har som regel en indsats, der kan rengøres separat og man kan slippe helt for plastposer

Kræver batteri
En ting man skal være opmærksom på er batterilevetiden. Flere af de smarte spande bruger store batterier af typen LR20 (de store tykke) og de skal nok holde en rum tid. Men spanden bør også kunne åbnes nemt, når batterierne er gået tør for strøm. 
De smarte spande er især velegnede til fastliggere eller campister med rigeligt af overskudsplads.

En simplere løsning

Den simpleste løsning er blot at bruge løse poser. Tilgængeligheden kan være en udfordring. Man skal have mindst en hånd fri, for at få affaldet ned i posen. Derudover flyver de let i vinden, så de skal klemmes ind under en sten, et dæk eller andet.

Vasketøjskurven
Ja, du læste rigtigt. Man kan købe en smart sammenklappelig kurv, der er beregnet til vasketøj. Sætter man en affaldspose i den, kan den også tjene som affaldsspand i stedet. 
Den fylder stort set ingen ting under transport og vejer heller ikke meget. Vægten kan være et problem i forhold til vind, men man kan lægge noget tungt i bunden, hvis den står i det fri.
Man kan også tillade sig at medbringe flere, hvis man gerne vil affaldssortere på stedet.
Denne løsning er ideel, hvis man ikke har masser af overskudsplads og flytter meget rundt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start