Nye Aston Martin DB5
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nye Aston Martin DB5

Mest for multimillionærer
Gunnar Skrydstrup
18/01-2019 kl. 09:42

På det hvide lærred har agent 007, alias Bond, James Bond, efterhånden kørt en lang række biler, men den mest kendte er vel stadig den Aston Martin, som Sean Connery kørte i Goldfinger. Denne filmstjerne-status har nok også sin store andel i, at en Aston Martin DB 5 i dag er dyrere end både DB4 og DB6, og nu er Aston Martin kommet på den idé at ville producere 28 helt nye DB5 årgang 1963. Den følger oven på en tidligere beslutning om at producere 25 DB4 G.T. udelukkende til banebrug. 

De nye DB5 skal laves som noget nær håndarbejde, og der regnes med, at fremstillingen af et eksemplar vil tage omkring 4.500 arbejdstimer. De første eksemplarer er lovet klar til engang i 2020, og det forlyder at prisen bliver omkring 22 millioner kr uden dansk afgift. I øvrigt er det et åbent spørgsmål, om de 28 nye BD5 overhovet vil kunne indregistreres, da der er tale om en noget over 50 år gammel konstruktion, der både med hensyn til sikkerhed og miljø ligger langt fra det, der kræves for at få en bil godkendt til kørsel på offentlig vej i dag. 

Har du ikke lige godt 20 millioner ved hånden, så kan du godt blive ejer af en ny DB5 alligevel, hvis du vil ofre 1.000-1.500 kr på sagen og er villig til at gå noget ned i størrelse og acceptere et noget firkantet udseende. Lego har nemlig udgivet Bond-udgaven af Aston Martin DB5 i sin Creator-serie. Den består af 1.295 dele og har blandt andet døre og motorhjelm, der kan åbnes, roterende nummerplader og passagersæde med katapult. I samlet tilstand er den cirka 10 cm høj, 34 cm lang og 12 cm bred.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start