Britisk Bulldog er tilbage! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Britisk Bulldog er tilbage!

Bilen som ligner forfaderen til Teslas Cybertruck står nu til at få en ordentlig overhaling
Steffen F. Olesen
28/09-2020 kl. 12:34

Richard Gauntlett – søn af tidligere Aston Martin chef Victor Gauntlett – har, mere end 30 år efter hans far solgte modellen, opsnust den ikoniske Aston Martin Bulldog.

Richard siger at han i sin tid som dreng, var fuldstændig besat af bilen, som er et one-of-a-kind superbils koncept.
Bilen rullede af samlebåndet i 1979, og havde det ene formål, at vise hvad virksomhedens nye faciliteter i Milton Keynes var i stand til at udrette.

Oprindeligt var der planlagt et oplag på 15 til 25 eksemplarer, men Victor Gauntlett vurderede at projektet var for dyrt, og der rullede altså derfor kun én færdig model ud af fabrikken.
I 1984 valgte Victor at sælge bilen, for at skrabe penge sammen til virksomheden, som på det tidspunkt led økonomisk.

Men nu har Victors søn, Richard, erhvervet det 40 år gamle ikon, som han i et interview med BBC omtaler som et mytisk væsen.
I samme ombæring nævner han, at ingen har set bilen køre i mindst 30 år, men det vil han nu lave om på med en omfattende restaurering.

Den 2-dørs coupe satte rekord kort efter den rullede af båndet, da den i et hastighedsforsøg nåede en topfart på lige under 310 km/t. Umiddelbart efter meldte Aston Martin eksperter dog, at den med sin 5,3 liters store V8’er, var i stand til at nå hastigheder på op mod 380 km/t.
Richard og teamet har ikke planer om at presse det knap 5 meter lange futuristiske missil med elektro-hydrauliske mågevinge døre til sådanne ydeligheder, men satser stærkt på at den skal runde 320 km/t når de er færdige.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start