Undgå identitets-tyveri - Nummerplade tyveri og kopi
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Undgå identitets-tyveri

Frygt for tyveri af nummerplade fylder meget hos danske køretøjs-ejere
Webmaster
10/12-2017 kl. 21:50

I forbindelse med artiklen “Pas på med disse køretøjer” har MagaCin fået en del henvendelser omkring identitets-tyveri med køretøjer. Frygten for tyveri af nummerplade eller køretøjs-information fylder åbenbart meget hos mange danske køretøjs-ejere.

Helt kort. Ingen køretøjsejere kan sikre sig 100% mod identitets-tyveri af køretøj. Men meget kan gøres for at minimere risici.

Start med at følg loven om fastmontering af nummerplade. Loven siger nummerplader skal fastmonteres med skruer, så værktøj kræves for afmontering. Skal nummerpladerne sikres best mulig, bør skruer af typen lige-kærv eller Philips (Stjerne) undgås. Brug f.eks torx skruer, og gerne i forskellige størrelser. Så kan nummerplade ikke afmonteres på få sekunder med normalt værktøj.

Sørg derefter for der er lidt pant i køretøjet. Også hvis køretøjet er købt og betalt. Bare et løsørepantebrev på få tusinde til et familiemedlem eller en vens virksomhed, kan gøre underværker.

Identitets-tyvene undgår nemlig helst at kopiere nummerplader der tilhører et køretøj med pant. Er der fordringer i et køretøj, fordringer der ikke overholdes, bliver køretøjet nemlig efterlyst af politiet, hvis panthaver ønsker dette.

Nummerplade-kopisterne gør naturligvis mest mulig for ikke blive opdaget eller fanget af politiets scannere. Derfor vælger nummerplade-kopisterne, køretøjs identitets-tyvene, at kopiere nummerplader uden pant eller andre problemer.

Desværre er det blevet særdeles let at kopiere nummerplader. Flere svenske virksomheder tilbyder salg af danske nummerplader, med valgfri tekst og tal. Og at Nrpla.de endda tilbyder at finde alle danske nummerplader på en bestemt type køretøj, gør det meget let for personer med uheldige bagtanker at vælge en nummerplade til kopi. En nummerplade der ikke er fulgt af synsindkaldelse, gæld eller lign. Det eneste gode denne mulighed har medført, er at der bliver stjålet langt færre nummerplader. Desværre kopieres langt flere nummerplader, hvilket er langt sværere at opdage.

Vælges løsørepant i køretøjet som sikkerhed, så husk at få fjernet denne fordring inden salg. Pant i køretøj skræmmer en del købere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start