Sikker trafik - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sikker trafik

Rådet for Større Færdselssikkerhed har skiftet navn
Johannes Nipper
07/12-2009 kl. 22:00

I min ungdom hed de Rådet for Større Færdselssikkerhed, men tiderne er til nedskæringer, og det gælder åbenbart også navne på 10 stavelser og derover. Nu hedder de Rådet for Sikker Trafik, og man har derved sparet hele tre stavelser.

Men hvad der er meget vigtigere end antallet af stavelser i navnet, er funktionen og opgaven bagved.

Ikke at den har ændret sig med navnet, man vil stadig oplyse om, undervise i og fremme trafiksikkerhed.

Målet skal bl.a. opnås med en ny visuel identitet, et nyt logo og navnet i logoet – står skrevet med skriftypen “safety”, der er inpireret af typografien på gamle amerikanske nummerplader.

Hjemmesiden for det genfødte sikkerhedsorgan ligger på sikkertrafik.dk, og indeholder, præcis som man ville forvente, alskens information om hvordan man bør, og ikke bør, opføre sig i trafiken.

På sikkertrafik.dk kan man desuden se statistik over alle dødsulykker på det danske vejnet. At statistiken visualiseres på et landkort, med en rød prik for hver fatal ulykke i år – forstærker blot effekten. 5 minutter i selskab med landkortet og tallene over hvor mange, hvor gamle, hvorfor og hvordan – er stof til eftertanke for enhver.   

Har en man holder af, tendens til at køre på den “friske” side af fornuftigt, kan et besøg på sikkertrafik.dk, og navnligt dødsfalds-statistiken, måske være en “eye-opener” for vedkommende. Rar, er læsningen ihvertfald ikke. 

I det hele taget er mængden af information på sikkertrafik.dk imponerende, og siden vil helt sikkert indgå i mine faste besøgssteder fremover.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start