Pas på renten - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pas på renten

Renten betyder mindre end du tror
Tommy Rønn
09/11-2010 kl. 15:15

Bil og motorcykel kan belånes på et utal af måder. Fælles for dem alle er at de praler af lave renter. Men lav rente betyder ikke nødvendigvis lav ydelse.

Det vigtigste ved belåning er ÅOP. Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er nemlig den samlede årlige rente inklusive omkostninger og gebyrer.

Lånet med den laveste rente kan derfor godt være udstyret med højeste ÅOP, hvorfor dette også vil være dyreste belåningsmetode, grundet dyrere gebyrer og omkostninger.

Har flere lån samme ÅOP er det vigtigt at vælge lånet med højeste rente. Rente er fradragsberrettiget. Det er omkostninger og gebyrer ikke.

Et lån med høj ÅOP kan faktisk være billigere end lån med lav ÅOP. Udgør renten størstedelen af ÅOP er en stor del fradragsberrettiget. Udgør renten kun en lille del af ÅOP er kun en lille del fradragsberrettiget.

Summa sumarium. Det billigste lån er det med laveste ÅOP, og hvor størstedelen af ÅOP er regulære renter.

Ser man sig godt for kan køretøj finanseres meget billigt p.t.

Del med en ven

0 personer snakker om “Pas på renten

  1. Blev snydt af et lånerfirma sidst jeg købte. Man skal se sig godt for i det market.

  2. Man kan jo også bare se efter ÅOP efter skat. Det opgives normalt også. Man skal dog ikke tro, at man kan sammenligne alle lån ud fra ÅOP, for det giver kun mening at sammenligne ÅOP, hvis lånene man man sammenligner reelt er sammenlignelige, hvilket f.eks. vil sige at de har samme løbetid og at renten enten er fast, eller fastsættes på samme måde, hvis renten er variabel. Ellers kan man ikke bruge ÅOP til sammenligne to forskellige lån, uanset om det er før eller efter skat.

    Jeg synes hellere man skal se på de samlede kreditomkostninger, hvilket långiveren også er forpligtet til at oplyse, da det fortæller i kroner og øre hvor dyrt lånet er (bemærk dog, at hvis renten er variabel, er disse kun anslået ud fra den aktuelle rente, og da renten p.t. er meget lav, kan den meget vel komme til at stige).

    Renter på lån m.m. kan også sammenlignes på f.eks. http://www.mybanker.dk og http://www.pengepriser.dk.

    Skal man låne et større beløb (over ca. 100.000 kr.), kan en realkreditlån være et billigere alternativ til et bil/MC-lån, hvis man har en ejerbolig med friværdi. Bare husk at lave lånet med en tilpas kort løbetid, hvis man f.eks. tager et realkreditlån over 30 år, kommer man jo til at betale på sin bil eller MC, længe efter den er skrottet.

Skriv et svar

Giver børn en ny start