Køb af campingvogn - 3 faldgruber - Indkøbsguide -3
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Køb af campingvogn – 3 faldgruber – Del 3

Når man køber campingvogn, er der mange ting, man skal være opmærksom på - Del 2
Ole Mose
22/02-2016 kl. 12:30

Læs del 2 …

Køb af campingvogn – 3 faldgruber del 3:

Efter oplevelsen med den tunge campingvogn, ledte vi videre efter en anden og lettere campingvogn. Efter en søgning på nettet fandt vi hurtigt en interessant vogn. Den stod ved en mindre forhandler i nærheden af vores bopæl. Denne vogn holdt sig inden for de 1.300 kg. totalvægt og havde på papiret 200-300 kg. fri vægt til alle de effekter, man skal have med.

Efter at have set vognen, som var både flot og relativt ny (fra 2008), aftalte jeg med forhandleren, at den skulle kontrolvejes. Derefter var planen at hele familien skulle tage derover, så vi kunne tage den endelige beslutning og købe vognen. Sælgeren havde givet lidt rabat og lagt et par effekter oven i, så alt så lovende ud.

En aften skrev jeg et indlæg på et forum på Facebook, hvor jeg fortalte, at jeg ville købe campingvognen og hvilken type det var. Kort derefter blev jeg kontaktet af en person, der spurgte, hvem der solgte vognen. Efter en kort dialog på Facebook og senere en telefonsamtale, viste det sig, at vognen havde en ubehagelig historie. 

Jeg fik blandt andet at vide, at vognen sidste år havde været gennem flere reparationer. Årsagen var, at den var plaget af indtrængende vand. Vognen havde bl.a. fået skiftet en halv side og andre ting, som sælger overhovedet ikke havde fortalt mig om. Sælger havde efter DCU’s involvering taget vognen tilbage.

På den baggrund blev jeg nødt til at kontakte sælger for at få bekræftet oplysningerne.  Han bekræftede, at det var den vogn og den havde haft de problemer.

Det var således ikke en vogn, jeg ønskede at købe længere.

Råd: Kan man opdage den slags på forhånd, eller er man overladt til sælgerens troværdighed, eller mangel på samme? 

Hvis sælger informerer om det, er der ikke noget problem. Køber ved hvad han får og sælger får nok en lavere pris, sådan er det.

Holder sælger oplysningerne for sig selv, har man ikke mange muligheder. Man kan naturligvis bede om en fugttest, hvilket de fleste forhandlere tilbyder. Der er dog forskel på troværdigheden af disse tests. Enhver kan lave en fugttest og udfylde et stykke papir med målingerne. Nogle forhandlere er godkendte til at gennemføre målinger af organisationer som eks. DCU og får deres udstyr tjekket med faste intervaller.

Sidstnævnte bør man stole på, da forhandleren har stor interesse i at bibeholde tilknytningen til DCU. Er forhandleren derimod kun sig selv, har du reelt ikke mere garanti end forhandlerens ord og det papir han (måske) udsteder. En retssag omkring den slags overgår de fleste campingvogne i pris, så det er det ikke værd. 

Udelukker det så, at man køber brugt campingvogn fra forhandlere eller private? Det korte svar er “nej”. 

Man bør dog betinge sig, at der gennemføres en fugttest på et godkendt værksted, før man underskriver en købsaftale. Det kan godt virke som en generende ting i købsprocessen. Gevinsten er dog, at man kan blive sparet for utallige frustrationer, hvor man ellers havde set frem til rekreation og afslapning. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start