Køb af campingvogn - 3 faldgruber - Indkøbsguide
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Køb af campingvogn – 3 faldgruber – Del 2

Når man køber campingvogn, er der mange ting, man skal være opmærksom på - Del 2
Ole Mose
22/02-2016 kl. 12:15

Læs del 1 …

Køb af campingvogn – 3 faldgruber del 2:

Forventningen om en lidt højere vægt på trækkrogen, havde fået mig til at satse på en campingvogn,  med en totalvægt på 1.500 kg, altså 200 kg. mere end min bil må trække. 

I sig selv, er der ikke noget galt i det, da jeg blot skal undlade at læsse vognen, så den ikke vejer mere end bilens tilladte totalvægt (1.300 kg.). Jeg havde endda underskrevet en købsaftale, hvor jeg havde taget forbehold for, at jeg skulle have ca. 150 kg. fri vægt efter en kontrolvejning af campingvognen. 

Sælger var Kronjyllands Campingservice i Randers. De vejede vognen og den aktuelle vægt lå på 1240 kg. Det gav mig kun 60 kg. til gasflasker, dyner, puder, campingbord, stole, bestik og alt det andet, man skal have med. Det betød, at det var helt urealistisk at køre med den pågældende vogn. Forhandleren accepterede dette uden yderligere og handlen gik tilbage.

Familien var meget kede af det, for vi havde lagt en masse energi i at finde den helt rette vogn og den vogn var nu ikke længere en mulighed.

Råd: Lad dig ikke forlede af campingvognens opgivne egenvægt. Vognens reelle vægt er stort set altid højere. 

I tilfældet var denne vogns reelle egenvægt 160 kg. højere end det, den er opgivet til. Det skyldes flere faktorer. Dels at træet i ældre vogne suger fugt og herved vejer mere. Dels at der altid er noget ekstra monteret i vognen. Det kan være en mover, aircondition, gasflasker, eller blot et fortelt der ligger i vognen. Alt sammen effekter som øger egenvægten.  

Råd: Sørg for at få vejet campingvognen før du lukker en aftale, eller tag forbehold mod vægten og sæt en minimumsgrænse. Få også gjort klart om fortelt o.a. skal være i vognen under vejningen, så der ikke er plads til diskussion på den baggrund.

Vejning kan foretages på havne, eller ved foderstofforretninger og andre steder. Man kan sågar anskaffe sig en lille vægt, så man selv kan veje sin vogn.

Der findes mange skrækhistorier om glade campister, der får bøder, kørselsforbud og i yderste konsekvens fradømmelse af kørekort, når de kontrolleres af politiet, både indenlands og udenlands. I mange tilfælde overraskes de rejsende selv. Det er dog ingen undskyldning, straffen falder alligevel.

Fortsættes …

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start