Knaus kommer med nye topmodeller til camping år 2017
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Knaus 2017

MagaCin.dk besøgte Damsgaards CaravanCenter en weekend i januar. Her fik vi en forsmag på de nye Knaus vogne og fik mulighed for at se, hvad Knaus mener om camping anno 2017.
Ole Mose
20/02-2017 kl. 06:00

Jeg ankom til en af Danmarks måske mest kendte campingforhandlere en lørdag formiddag tidligt i det nye år. Forretningen ligger på Funder Bakke i Silkeborg og man kan ikke undgå at se den, hvis man kører på strækket mellem Silkeborg og Herning.

Da jeg ankom, havde Bo Damsgaard netop åbnet for butikken og han var ved at gøre sig klar til at modtage kunder – og kunder var der, selv så tidligt på året.
Alligevel gav han sig tid til, at fortælle mig om det nye ved Knaus vognene og lidt om virksomheden i Silkeborg.

Damsgaards Caravancenter

I Silkeborg har man ud over butikken også opstillet nye og brugte campingvogne. Jeg vurderer at der ialt var 20-30 stykker. De kan udføre mindre reparationer på stedet, men man har en anden lokalitet, når det handler om de større opgaver.

Ude på pladsen var en ung mand i gang med at flytte rundt på en campingvogn, der netop var blevet solgt – det var en stor Hobby. Men det var tydeligt, at Knaus er mærket i forretningen. Der stod en spritny model udenfor og indenfor en ditto. Derudover var der også en årgang 16 og flere brugte vogne.

Südwind og Südwind Silver Selection
Bo havde fortalt mig om forskellen på de tre serier – Südwind, Silver og Scandinavia Selection.
Südwind er en basis-vogn i meget høj kvalitet, Silver inkluderer en masse ekstraudstyr herunder myggenetsdør, usb-stik, el-gulvvarme, glatte sider , alufælge, springmadrasser o.m.a.
Kigger man i Knaus' katalog, er prisen på basismodellen og Silver Selection fuldstændig den samme. Så det er nok mere Knaus måde at fortælle kunderne, at man får meget for pengene, når man køber en Südwind. Det gør man så også, men jeg gætter på, at der slet ikke eksisterer en Sudwind i basisudformning anno 2017.

Scandinavia Selection
Denne model er Knaus' topmodel. Den har alt hvad Silver Selection serien har, men derudover har den en masse små og store detaljer, som hæver helhedsindtrykket betragteligt. 
Det mest interessante er nok den vandbårne gulvvarme, men der er flere ting som kantsyede gulvtæpper, komfort baderum m.m.

Sport, Sport & Fun, Deseo og Lifestyle

Der er naturligvis også nyt på vej i disse serier. Det bliver interessant at se dem på Forår For alle i Herning til februar

Travelino

Alle campingvognsproducenter kæmper med at holde en lav vægt på deres vogne. Der er blevet eksperimenteret rigtigt meget med nye teknologier og materialer.
Travelino er “revoutionen”, som Knaus selvsikkert kalder det. De har bygget en vogn med plads til 4 personer med en totalvægt på kun 750 kg. Revolution er ikke helt ved siden af. Det er bestem en vogn, jeg håber, de præsenterer i Herning.

2017 Knaus 500 EU Silver Selection 

En af de vogne jeg så i Silkeborg, var 2017 udgaven af en 500 EU Silver Selection. EU er en vogn med enkeltsenge og rundsiddegruppe i bag.

Nyt logo

Det første der slog mig var det nye logo. De velkendte svaler er nu blevet blå og har fået et “brush up”.

Glatte sider med stafferinger
Derudover fangede de glatte sider min opmærksomhed. De ser rigtigt godt ud, men jeg kan ikke lade være med at tænke, at enhver skramme og mindre bule, vil fremstå meget tydeligt på disse fuldstændig glatte flader. 

Første indtryk
Indenfor er vognen bare lækker. Stofbetrækket og det lyse træ gør, at man med det samme føler sig hjemme. Det er kvalitet de laver dernede i hjørnet af Tyskland tæt på såvel den polske, som den tjekkiske grænse. Led-pærer bag lister og i lamper giver et rigtigt behageligt lys i vognen og så oven i købet med et meget lavt strømforbrug.

Sengene

Modellen er udstyret med 2 enkeltsenge. Jeg er en stor mand på 196 cm. og jeg kunne lige ligge i dem. Der er ikke meget plads til overs, men alene det, at det er muligt i langsgående senge er et stort plus. 

Der er mulighed for at rede op mellem sengene, hvis en lille person skal ligge med i tordenvejr, eller bare for hyggens skyld. 

Skabe

Der er masser af gode skabe og kvaliteten er høj, som man forventer det.

Siddegruppen

I min gamle vogn, er der finerlåger til pladsen under sæderne. Knaus har sparet vægt ved at lade låget til kasserne under sæderne, være en del af sædet. Det er ikke træ men et meget mere blødt og bøjeligt materiale. 
Min første tanke var, “Kan det også bære folk som mig?”. Det kan det.

Knaus og enkeltsenge

Jeg har altid været begejstret for Knaus evne til at bygge relativt små vogne med enkeltsenge. Knaus fundet en i mine øjne genial løsning. De antager, at der ikke er brug for en rundsiddegruppe og redder herved en del plads ind, når de udelukkende placerer de 4 siddepladser ved siden af bordet. Bordet står helt op til endevægen og det giver plads i vognens længderetning. 
Det er et princip Knaus har brugt i flere vogne gennem tiden og også i deres nye Knaus 460 fra 2017. Billederne er fra en 2016 udgave, men den nye kan muligves opleves på Ferie For Alle i den kommende weekend.

Knaus og totalvægt

Knaus vogne har ofte en relativ høj totalvægt. Til gengæld er egenvægten lav, hvilket giver masser af lasteevne. 

Jeg vil ikke gå ind i en diskussion om totalvægte og kørekort, men jeg vil blot nævne, at mange kan køre med en vogn med højere totalvægt, end bilen må belastes med. Tricket er, at man ikke læsser vognen, så den vejer mere end det, bilen må trække.
Men det er naturligvis noget, man bør undersøge nøje, før man køber.

Konklusion

I mine øjne laver Knaus nogle vidunderlige vogne. Jeg tror min næste vogn bliver en Knaus. Det skyldes, at de er gode til at finde smarte løsninger, når de indretter vognene. Derudover er frihedsgraden i en aksel, der kan klare noget vægt, kombineret med lav egenvægt også et stort plus. Der er basis for grænsehandel på vej hjem, hvis bilen er til det.

Mere info
Kig ind på Damsgaard Caravan-Center i Silkeborg

Se mere hos Knaus i deres online brochure

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start