Net-handel: Internet-bud kan være farlige
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Internet-bud kan være farlige

Bordet fanger når der bydes på nettet
Tommy Rønn
10/04-2012 kl. 12:45

Flere forhandlere og private oplever bud på biler, motorcykler og udstyr via nettet. Ikke underligt når ca. 90% af alle handler, i disse segmenter, starter via internettet. Desværre er få bydende klar over at bud er bindende, og bordet fanger.

Ifølge lovgivningen er mundlige og skriftlige bud bindende. Det betyder at tilbydes en bestemt pris for en vare, er varen købt hvis sælger accepterer dette bud.

Flere forhandlere rapporterer om nysgerrige der forsøger med lave bud på biler og motorcykler, hvor den bydende chokeres når forhandleren accepterer bud, og dermed påbegynder gennemførsel af salg. Dette har forhandleren ret til ifølge loven.

En sætning som: “Jeg vil gerne byde 50.000 kr. på dette køretøj”. Betyder ifølge juristerne fra FDM, at accepterer sælger de 50.000 kr. er køretøjet købt, da kun prisen findes upassende af køber. Brug istedet en sætning som “Er i villige til at sælge for 50.000 kr. for så er jeg måske interesseret”. Så er intet lovet omkring køb.

Sendes et direkte bud via retssystemet, vil forhandleren vinde sagen og den bydende hænger på køretøjet.

Tænk over dette før der sendes 10 bud afsted på forskellige køretøjer. Accepterer alle 10 sælgere, ender du måske med 10 køretøjer i garagen.

Del med en ven

0 personer snakker om “Internet-bud kan være farlige

  1. Hvad kan man som privatperson gøre hvis man har fået et bud på en knallert f.eks. og vedkomende der har budt fortryder?
    Hvordan får man så gennemført handlen alligevel?

  2. Det er jo åbenbart blevet moderne at underbyde på folks ting og sager , mange ville nok få sig et chok hvis de blev slæbt i retten da de fleste ikke agter at købe , kunne måske sætte et stopper for dem der har det som hobby at byde eller underbyde på folks annonce , et godt eksempel.
    Bil sælges til 50000kr , de starter altid med at byde eks 20000kr eller mindre , normalt spørge man da ind til stand , km , syn , udstyr , rust , rustbeskyttelse osv , men typisk for de useriøse køber er at starte med prisen , så pas på jer som elsker bare at underbyde for sjovsskyld.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start