Guide til køb af campingvogn eller camper i Danmark
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guide til køb af campingvogn eller camper

Her guides du trin for trin, så du kan gøre det bedste campingkøb
Webmaster
16/01-2017 kl. 18:00

Hvilken campingvogn eller camper du ønsker er helt op til dig som køber. Hvilken model, årgang eller prisklasse der passer til dit campingliv kræver overvejelser. Overvejelser som kun du og dine medcampister kan hjælpe med.

Når den ønskede model og type er fundet, er der en række overvejelser og værktøjer der kan benyttes så den bedste handel kan foretages, og du som forbruger undgår at blive snydt.

Find den bedste pris

Undersøg markedet grundig, og nærstuder priserne på det ønskede produkt. Der kan være store prisforskelle på selvsamme produkt, fra forskellig forhandlere. Specielt hvis der købes brugt er der store prisudsving i markedet. På f.eks. 123camp.dk oplyses gennemsnits-priser, så du hurtig informeres hvis prisen på det ønskede produkt er for høj eller om det er en god pris.

Pres prisen

Alle campingvogne og autocampere kan presses i pris. Specielt hvis liggetiden er lang. Et produkt der har været på salgslisterne gennem længere tid, er naturligvis lettere at forhandle ned i pris end nyoprettede produkter. En campingvogn eller autocamper koster forhandleren penge hver dag, hvorfor lang liggetid gør ondt på forhandlerens økonomi. På 123camp.dk står liggetiden under hver salgsannonce.

Undersøg også antal visninger af annoncen. Denne service tilbydes på nogle digitale markedspladser. På 123camp.dk står denne information umiddelbart under billederne på annoncen. Antal visninger giver en indikation om produktet er populært. Få visninger betyder et mindre populært produkt, hvilket betyder forbedrede muligheder for at presse prisen inden køb.

Forlang garanti

Når vognen eller camperen er valgt, så forlang ekstra garanti hvis der handles hos forhandler. EU lovgivningen kræver kun 2 års reklamationsret, hvilket intet har med garanti at gøre. Den lovpligtige reklamationsret betyder kunden har lov at reklamere i 2 år, men at bevisbyrden pålægger kunden. En bevisbyrde der i praksis er umulig at løfte. Det er dog sådan at der i Danmark opereres med formodningsreglen de første 6 måneder. Viser et indkøbt produkt fejl og mangler de første 6 måneder, formodes det at produktet har været fejlfyldt fra start. Altså har man som forbruger noget der ligner lovpligtig garanti de første 6 måneder efter køb.

Minimum 1 års regulær garanti, og i mange tilfælde endda 2 års garanti, er mulig at forhandle sig frem til, når der handles campingvogn eller autocamper. Også ved brugtkøb. Vil forhandleren ikke tilbyde ekstra garanti, ud over den lovpligtige reklamationsret, tror forhandleren sandsynligvis ikke selv på produktet, og det bør droppes til fordel for andet køb. Få den ekstra garanti indført i slutseddel og kontrakt.

Det rigtige og trygge køb giver glade campister

Tjek for restgæld og pant. Vigtig ved køb fra både forhandler og privat

Er der restgæld eller pant i campingvognen eller autocamperen, følger dette vognen. Det betyder at køber du en vogn med restgæld eller pant overtager du gælden. Derfor bør du altid tjekke tingbogen inden køb. På nummerplade.net kan du indtaste nummerplade eller stelnummer og få oplyst om vognen er pantsat. Er vognen pantsat så drop købet.

Ved forhandlerkøb, undersøg forhandleren nøje

cvr.dk og proff.dk kan forhandlerens økonomi undersøges. Har forhandleren negativ egenkapital i de offentlige regnskaber på cvr.dk, eller lyser økonomifigurene på proff.dk rødt eller orange, bør alle alarmklokker ringe. Går forhandleren konkurs, eller i betalingsstandsning, er din garanti ubrugelig. Tjek også forhandlerens historie på cvr.dk. Er der en konkurs-historik på adressen, er det ikke gode tegn.

Brugervurderinger af forhandleren på f.eks facebook.com og trustpilot.dk giver også gode indikationer af forhandlerens kvaliteter.

Vi ønsker dig en sikker og tryg tur ud på de uoverskuelige markeder, hvor du med ovenstående værktøjer i hånden forhåbentlig er sikret den bedst mulige handel.

Del med en ven

0 personer snakker om “Guide til køb af campingvogn eller camper

  1. Super artikel. Det er sådan nogen artikler DCU skulle skrve men deres hoved er desværre så højt oppe i brancens røv så de ikke kan se noget. Dumt vi betasler til dem.

  2. Når man følger købeloven burde der ikke kunne såes tvivl om noget, den udvidede garanti er utopi at tro på.

Skriv et svar

Giver børn en ny start