Hvad sker der egentlig når der kommer sukker i tanken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Grov chikane

Hvad sker der egentlig når der kommer sukker i tanken
Klaes Asaa
14/02-2017 kl. 12:05

Af en eller grund er vandrehistorien om sukker i tanken gået jorden rundt, og hver gang jeg nævner det for nogen er svaret altid, at hvis der kommet sukker i tanken: ” Så kan motoren ikke køre ”, ”Motoren brænder sammen ”. 

Historien går på, at opløst sukker i benzinen vil bevæge sig ind motoren som en flydende cement via benzinslangen og pumpen. Ankomme i den varme motor, hvor motoren vil omdanne sukkeret til en karamel som sætter sig på alt indvendigt i motoren. Den karamel fyldte motor vil på et tidspunkt stoppe, men den største skade sker først når motoren bliver kold, og sukkeret bliver til en stenhård karamelisering af alt indvendigt i motoren. Kun en udskiftning af motoren vil kunne løse problemet. Altså en pænt bekostelig affære, kan man vist roligt sige.

Egentlig er det meget morsomt med historier der bare bider sig fast, alle tror på historien, nærmest til evig tid. Selvom du har læst denne artikel, fortæller det videre, vil nogen sikkert stædigt modsige dig og fastholde den gamle skrøne, for sådan har det altid været.

Forholder det sig nu også sådan? Ud i den helt lavpraktiske afdeling vil det vel være nærliggende at starte med at putte benzin i et glas, derefter tilsætte sukker, og se hvad der sker. Ja og jeg rørte grundigt rundt i glasset, lod det stå et par dage, lige meget hjalp det, sukkeret lod sig ikke opløse!

Hvad sker der så når der kommer sukker i tanken? Det kan være underordnet om det er sand eller sukker, det opløser sig lige dårligt i benzinen. Det der sker er primært, at der er kommet skidt i tanken, og på et eller andet tidspunkt vil benzinfilteret stoppe til på grund af skidtet. Altså er det tilstopning der sker, AHA.

Hvad så når der er skidt i tanken, eller sukker? Der er kun en vej, tøm og rens tanken, rens filtre og slanger, når alt er rengjort kører alt som det skal igen.

Det stopper så ikke en motor ret effektivt, hvis vi nu skal blive i terrorist afdelingen, der kan gå lang tid efter der kommet skidt tanken til der opstår problemer. Langt mere effektivt er vand, det ligger sig nederst i tanken fordi benzin har en lavere vægtfylde end vand, og vandet brænder ikke ret godt. Et par kopper vand i end tank, så vil motoren ikke køre ret længe. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start