Er en Ford Transit tyk eller tynd? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Er en Ford Transit tyk eller tynd?

Stor bil og kørekortregler
Andreas Hedelund Jørgensen
31/03-2010 kl. 07:30

Vi kender alle de oplagte regler omkring kørekortet til almindelig bil. Det er f.eks. ikke lovligt at nyde et par
drinks med kollegaerne, hvorefter bilen er din transport hjemad, med dig som chauffør i hvert fald. Men
reglerne er en anelse slørede, når det kommer til størrelsen af dit køretøj.

Hvor stor må din bil være, før det er en lastbil eller bus. Og hvis den er for stor, er dit almindelige kørekort, hvis borgerlige navn er B-kørekortet, pludselig ikke nok? Og i bedste Olsen – Banden stil havde MagaCin – redaktionen en plan.

Planen var simpel. Vi skulle bruge et par varme støvler, et par vinterjakker og sidst, men ikke mindst, et målebånd. Aktionen startede mandag formiddag klokken 10.00 og ikke et sekund senere. Vi skulle have støvler og jakker med af den simple årsag, at Kong Vinter i marts måned havde godt fat i den danske befolkning.

Målebåndet havde derimod en helt anderledes og funktionel betydning. Det er nemlig det redskab, der afgører ethvert tvivlsspørgsmål, når det kommer til B-kørekortet.

En Ford Transit Blev født. MagaCin´s redaktør, Tommy Rønn, er mere eller mindre i den heldige situation, at hans transportmiddel er en Ford Transit. Nogen vil nok mene, at det i sig selv er et problem. Men et helt andet og større problem er, at bilens størrelse, taget i betragtning, nærmest kan betegnes som en bus. Og må man køre i sådan en med almindeligt kørekort?

Tommy Rønn kom helt i tvivl, da han i sin tid blev lokket af en nordjysk taxachauffør til at købe den. Et nærmere kig i de kringlede kørekortsregler afslørede dog, at det er lovligt. ”Det er totalvægten, som bestemmer, om du skal have et almindeligt kørekort.

Den må ikke veje mere end 3.500 kilo. Samtidig må der ikke være mere end otte personer udover føreren selv. Altså ni personer i alt, konstaterede en medarbejder ved politiet. Og på dansk betyder det, at hvis din røv er for stor, må du anskaffe dig et par større bukser.

Og vores medbragte målebånd afslørede da samtidig også, at bilen lige nøjagtig er 5.85 meter lang, men hvad vigtigere er, er, at bilens noget buttede udseende lander på en vægt på 2.1 ton. Det betyder med andre ord, at bilen lige nøjagtig klarer skærene for bilkørekortet.

Tommy Rønn pustede ud, for det er jo efter eget udsagn ”Verdens bedste bil”. Den udmelding lader vi lige stå hen i det uvisse… Storebælt tvivler tit. Transitten har i sin 12 – årige levetid været meget igennem. Den har bragt og hentet fulde nordjyder i sin tid som taxa, inden den overtog østjydernes tvivlsomme adfærd. Og med sine 650.000 kilometer bag sig, har den også lagt ører til en del besynderlige historier.

Efter Tommy Rønn overtog ejerskabet af det violette vidunder, har den oftest været på besøg hos det sjællandske folk. På denne tur skal den forbi Storebælts – kontrollen. Transitten har med sit skizofrene forhold til længde den bagdel, at kontrollen nogen gange er kommet i tvivl om, hvad den er. På grund af længden på 5,85 meter ligger den lige på Storebælts grænse for, hvad den er i forhold til pris. Køretøjer over seks meter er nemlig dyrere at få over broen.

Transitten er oftest blevet ked af at blive betragtet som overvægtig, men at den også skal drilles med sin underlige længde, er lige i overkanten. Bare fordi den er lidt anderledes end mainstream – produkter. Den må jo trods alt køres med et almindeligt B-kørekort.

Se, hvad din bil kan og må på: www.sikkertrafik.dk eller www.politi.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start