Bil og motorcykel handel - Købelov - Reklamationsret
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En sikker handel

Hvis du vil undgå kedelige efterregninger
Tommy Rønn
11/12-2013 kl. 10:30

I disse tider hvor brugte køretøjer holder lave priser, er der ikke meget forskel på pris mellem private og forhandler køretøjer. Faktisk er forhandlerne i mange tilfælde billigere end private udbydere, for et tilsvarende produkt.

Alle forhandlere i Danmark er underlagt den danske købelov. Det betyder at handel hos forhandler altid efterfølges af 2 års reklamationsret på produktet. Også ved brugthandel. Flere forhandlere er endda begyndt at tilbyde 2 års regulær garanti på brugtkøb.

Da der oftest kun er minimalt at spare ved privathandel, hvis der overhovedet er noget at spare, ender de private handler, for mange, med at blive den dyreste løsning.

Opdages f.eks et sæt skæve bremseskiver, eller en slidt kobling på det nye brugte køretøj, betaler man selv udbedringerne hvis der er handlet privat. Er der handlet hos forhandler holdes køber skadesfri ved fejl og mangler. Privat handel kan altså hurtig blive dyreste handel. Ved f.eks. motorskade kan privat handel blive en meget dyr affære.

Skal der handles privat bør det ønskede køretøj være væsentlig billigere end tilsvarende fra forhandler.

Del med en ven

0 personer snakker om “En sikker handel

  1. Har fulgt markedet de sidste par år, og det er fuldstændig skævt. Private tror de kan få det samme for deres cykler, som hos en forhandler. Helt til grin.
    Men folk må jo have råd til at have cyklen stående. Forhandlere lever af omsætning, service og garanti, og man kan sagtens få et hurtigt afslag i udbudsprisen, nyserviceret, nysynet og indregistreret i købers navn. Alt sammen ekstraudgifter ved privat handel.
    Jeg køber ikke privat medmindre prisen er mindst 25% under forhandlerpris (nysynet og i lige så god stand vel at mærke!), og dem er der ikke mange af fortiden.
    Men det gør det jo bare meget nemmere at vælge den sikre handel hos forhandler for tiden, så jeg klager ikke.

  2. Yep, desværre er det langt fra alle forhandlere der anerkender købelovens krav om 2 års reklamationsret, og i stedet angiver en ringere reklamationsret selvom det ikke er lovligt. Så man skal ikke indgå handel med sådanne forhandlere

  3. Køber holder kun skadesfri for de fejl og mangler der var til stede ved handlen. Hvis der opdages/opleves skæv bremseskive eller slidt kobling 6-12 måneder efter handlen, så dækker reklamationsretten ikke.

Skriv et svar

Giver børn en ny start