Et godt alternativ til de dyre elektriske støtteben
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Elektriske støtteben for mindre end hundrede kroner

Støttebenene på en campingvogn kan af og til være lidt af en udfordring. Dette lille tip, kan hjælpe, hvor det ellers er svært at komme til med det traditionelle håndsving.
Ole Mose
28/07-2016 kl. 06:00

Støttebenene på en campingvogn hæves og sænkes normalt med et håndsving, der følger med vognen. Det kan af og til være en udfordring at bruge det. Dels foregår det besværlige arbejde ofte i en akavet stilling, hvor man skal dreje håndsvinget under vognen. Derudover kan pladsen bag vognen være begrænset, så det slet ikke er muligt at bruge det.. 

De dyre
Der finde automatiske løsninger, der forenkler processen. Det er fastmonterede elektriske støtteben, der kan hæves og sænkes med en fjernbetjening. Disse løsninger er dog ret bekostelige.

Den billige og enkle løsning

En anden løsning er at lave sin egen elektriske løsning. Den er ikke helt så elegant, som den fastmonterede. Til gengæld er den langt billigere.

Hos campingforhandleren kan man købe en “nøgle”, der passer til støttebenenes tap, nøglen sidder på en lang 6-kantet metalstang. 

Ideen er, at stangen monteres i en akku-boremaskine, som så kan bruges til at dreje op og ned.

Stængerne

De kan ofte købes i flere længder og prisen er under kr. 100.. 

Nogle campingvogne har et hul, hvorigennem nøglen skal føres. Hvis det er tilfældet, skal man bruge den lange udgave.
På andre vogne, kan man skrue direkte ved støttebenene. I det tilfælde har man slet ikke brug for de lange udgaver. Man kan evt. korte den ned med en nedstryger eller en vinkelsliber, så den ikke fylder mere end nødvendigt.

Simpelt er godt
Løsningen er ret indlysende og enkel. Ikke desto mindre ser man ofte pustende campister, som har stået med hovedet nedad i længere tid, stå og dreje på det traditionelle håndsving. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start