Engelsk produceret campingvogn man ikke ser så ofte
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Elddis Campingvogne

Disse vogne produceres på en anden måde, end de fleste gør
Ole Mose
11/11-2017 kl. 09:10

For et stykke tid siden modtog vi et spørgsmål fra en læser, der sad i Spanien. Spørgsmålet omhandlede en campingvogn, som jeg aldrig har set – en Elddis.

Engelsk produceret 
Elddis bliver produceret i det nordøstlige England af virksomheden Explorer Group. I 2017 købte tyske Hymer-Group virksomheden og tilføjede derved flere mærker til deres daværende mærker som Dettleffs og LMC.

Skruer er no-go
Det specielle ved en Elddis campingvogn er, at man ikke bruger skruer, når man samler vognene. Skruer og søm, er skiftet ud med not, false og lim. Man hævder, at det giver stærkere vogne og forhindrer fugtskader. Konceptet kaldes SoLID construction.

Avante

Denne serie består af rummelige, en-akslede vogne med en bredde på 2,45m. De findes i længder fra 462 til 866 og priser fra ca. 18.000£ til 23.000£ (ca. 152.000 – 194000 dkr).

Affinity

En af de bedst sælgende serier. Den findes i 2 bredder 2,2 m og 2,45 meter. Vognene fås i længder fra 462 til 562. Priserne ligger lige over 2.000£ (fra ca. 140.000-195.000). Affinity har bl.a. Alde vandbåren varme

Crusader

Crusader er Elddis luksusmodel. De største vogne i serien er dobbeltakslede. De har det hele og lidt til. Elddis kalder det selv for 5-stjernet luksus. Der er ståhøjde på op til 195 cm. i vognene, hvilket sikkert vil glæde de højeste campister.

Priserne ligger fra ca. 25.000£ til 28.000£ (ca. 210.000-235.000 dkr.)

Kan ikke købes i Danmark

Her på redaktionen er vi ikke bekendt med, at der er danske forhandlere af Elddis. Vognene kan muligvis ses i Tyskland, hvis man da ikke vil tage turen til hjemlandet England. 
De adskiller sig på mange måder fra de vogne, vi normalt ser i handlen herhjemme. Således er mange af Elddis vognene leveret med udstyr, som ofte skal tilkøbes, hvis man køber eks. en Hobby, eller en Adria. Det er ting som f.eks. mikroovn, reservehjul og gasalarm.

Kan man købe dem i England?
England er jo stadig et EU land, så det bør være muligt. Betaler man engelsk moms (20%), burde det være i orden. Men der kan være andre ting, man skal være opmærksom på, før man køber sin Elddis i England. Herunder skal man sikre sig kontinentale el-stik og at gas-anlægget kan godkendes i Danmark og bruges med vores flasker.
Endelig bør man overveje at købe før marts 2018, hvor UK som bekendt træder ud af EU.

Elddis er en interessant vogn

Campingvogne adskiller sig ikke meget fra hinanden. Materialevalg og samling kan gøre en forskel på kvalitet. Overordnet set er der “langt imellem snapsene”, hvis man vil opleve nytænkning, når man skal anskaffe sig en ny vogn. Måske er en Elddis et bud på dette? Den følger engelske traditioner. Jeg glædes altid over at se en Sprite, der jo også er engelsk produceret, når jeg går rundt på messer, eller besøger forhandlere. Det er lidt anderledes.

Autocampere og familie

Elddis produceres også som autocamper. Derudover har den 3 søstermærker, som også produceres af Explorer Group: Det er Compass, Xplore og Buccaneer. Sidstnævnte rummer i sig selv en vifte af modeller. 

Læs mere

Læs mere om Elddis vognene på Explorer Groups hjemmeside. Her kan du også finde links til brochurer, samt videoer der beskriver den specielle SoLID samlingsteknik.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start