Campingpasset lever - i hvert fald nogle steder
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campingpasset lever – i hvert fald nogle steder

Campingrådets praksis omkring campingpas blev underkendt af Konkurrencestyrelsen sidste år. Nye pas har i stedet set dagens lys.
Ole Mose
15/07-2018 kl. 06:00

Sidste år blev Campingrådets praksis omkring campingpas underkendt af Konkurrencerådet.  (Læs kendelsen her). Umiddelbart betyder det, at campister på de danske campingpladser sparer kr. 110,-

Nye kort
Så nemt går det ikke. Med Campingrådet døde også en årlig omsætning på 13 mio. kroner. Sådan en guldgrubbe forsvinder ikke bare op i den blå luft uden videre.
Flere campingpladser har derfor opfundet nye kort, eller tilsluttet sig andre ordninger. Der er udelukkende tale om en ekstrabetaling for camping.

Lovligt?
I forhold til lovgivningen skal en campingplads vide, hvem gæsterne er. De må derfor kræve identifikation. Det kan gøres på mange måder også uden brug af specielle campingpas. Ligeledes må en campingplads ikke forbeholde sig gæster med bestemte tilhørsforhold til foreninger o.a.
Læs evt. mere om emnet hos F-Camping.dk

Hessellund Camping
Jeg har i dag talt med Hessellund Camping, som er en af de campingpladser, der fortsat kræver et campingpas.
De oplyser, at de bruger passet til identifikation og, at de kan udstede et pas for kr. 110,-. Det fremgår også af deres prisliste.
Til gengæld fortæller de også, at de accepterer alle CKE og CCI kort. Har man således sådan et kort, skal man ikke have et nyt.

Stor forviring
Der er meget stor forskel på campingpladsernes praksis efter Campingrådets konkurs. De fleste pladser vi har talt med i løbet af foråret, er tilfredse med alm. pas og/eller kørekort/sygesikringsbevis. Men ring i forvejen, eller tjek pladsernes hjemmeside, er vores bedste råd.

Andre pladser vi har talt med i den her sammenhæng:
Jambo – accepterer CKE og CCI men ikke ACSI pas. 
Grenå Strand – accepterer alle campingpas
Ebeltoft Strand Camping – accepterer alle campingpas

Blushøj ved Ebeltoft – Uklart. Man kan udstede CKE pas og “visse” ACSI pas kan bruges, CKE pas er OK.
DCU Camping Kollund – accepterer gyldig identifikation.
Alle DCU Campingpladser accepterer alm. identifikation. Man behøver ikke at være medlem af DCU for at bo på deres pladser, men man anbefaler medlemsskab. (Det skal bemærkes, at disse oplysninger kommer fra en konkret DCU-plads).

Tilfredshed hos campingpladserne
Flere af de campingpladser vi har talt med oplyser, at de er glade for campingpasset, da der er tilknyttet en forsikringsordning. Det gælder både til gæsterne, men også til campingpladserne, hvis gæster forlader pladsen uden at betale.
Magacin.dk har tidligere spurgt Campingrådet, da de stod for tingene,  om de havde kendskab til udbetalinger til gæster gennem den forsikring. Vi har aldrig fået et eneste eksempel på, at det er sket.
Vi undersøger i øjeblikket et tip om en sag, hvor det skulle være sket i Sverige. Det følger vi op med i en senere artikel.

Kommenter gerne
Her på redaktionen vil vi gerne høre fra vores læsere, hvilke pladser i har oplevet at skulle købe campingpas til, for at få lov til at campere.
Vi hører lige så gerne om pladser, hvor man udelukkende forlanger identifikation – altså hvor sygesikringsbevis/kørekort/pas er tilstrækkeligt.

Skriv gerne en kommentar herunder – Det kan give os mulighed for, at skabe et bedre overblik.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start