Bogen til bilnørder på tilbud
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bogen til bilnørder på tilbud

Er du bare lidt interesseret i Enzo Ferrari og hans meritter, så har Bog&idé lige nu et tilbud, du ikke kan sige nej til. 99,95 kr for tæt ved 600 sider på dansk om en af bilhistoriens største personligheder, det er bare billigt.
Gunnar Skrydstrup
22/10-2019 kl. 05:46

Kort efter Enzo Ferraris død i august 1988 skrev den amerikanske motorskribent og bilbladsredaktør (Car and Driver) Brock Yates kontrakt om at skrive en bog om manden Ferrari. Selv om det blev til et digert værk på over 500 sider, udkom ”Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Maschine” allerede i 1991, og den skabte en del opmærksomhed. Blandt andet fordi den ikke tegnede det lyserøde billede af Enzo Ferrari, som mange af hans beundrere gerne ville have. 

For nogle år siden blev det besluttet, at bogen skulle genudgives i en lettere revideret og lidt udvidet udgave. Brock Yates døde godt nok i 2016, og han var i sine sidste år svækket af sygdom, men han havde arbejdet meget sammen med og diskuteret bogen med sin datter, Stacy Bradley, og det blev hende, som kom til at stå for redaktionen af den nye udgave, som blev afsluttet i 2017.

Den nye udgave blev i 2018 også udgivet på dansk af forlaget Lindhardt og Ringhof under titlen ”Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene”. Den har en vejledende udsalgspris på 349,95 kr, og det er egentlig, hvad man må forvente af en bog på 591 sider i stift bind. Men frem til den 3. november har boghandlerkæden Bog&idé den på tilbud til 99,95 kr, og så gør prisen lige pludselig Ferrari-biografien til et regulært kup for alle, der bare interesserer sig lidt for manden bag verdens måske mest berømte bilmærke og gerne vil læse om ham og hans meritter på dansk. Oversætteren hedder i øvrigt Annemette Goldberg, og selv om det enkelte steder skinner igennem, at hendes tidligere omgang med biler og teknik nok ikke har været overvældende, så er det på ingen måde sådan, at man sidder og krummer tæer under læsningen. Hvilket ellers godt kan være tilfældet ved udenlandske bilbøger omgjort til dansk. Efter cirka 50 siders spredt læsning virker det dog påfaldende, at udtrykket ”privatbiler” konsekvent bruges i stedet for ”personbiler”. Desuden bruges der også ord som ”fortrængning”, ”komprimeringsfaktor” og ”hjulafstand” i stedet for ”slagvolumen”, ”kompressionsforhold” og ”akselafstand”. Men i en bog, der ikke handler om teknik og tekniske beskrivelser, er det vel kun en pedant, der falder over den slags.

MagaCin har haft en mand i Bog&idé, men der har langt fra været tid til at læse hele bogen endnu. Den har dog tidligere været anmeldt af historikeren og gammelbil-entusiasten Martin Lindø Westergaard på viaretro.dk og af ham fået mange roser med på vejen. For eksempel skriver han, at ”der venter læseren utallige både velskrevne, groteske, tragiske, grinagtige og fantastiske historier… For den Ferrari-interesserede er Yates’ bog derfor til at juble over. Den er ikke uden fejl, men det var Enzo Ferrari jo heller ikke, så det kan man tage helt roligt. Men altså: Tidslerne er ikke andet end simple unøjagtigheder, og de er alle i småtingsafdelingen. Dramaet, forfatterens overblik og den forrygende historie om en mand og hans racerbiler overskygger alt og taler til drenge i alle aldre og af begge køn… Man bliver glad, når man kan anbefale en bog som denne. Og lidt misundelig på dem, der skal til at læse den.” (Hele anmeldelsen findes på viaretro.dk)

Ifølge reklame-kataloget fra Bog&idé er tilbudet på de 99,95 kr for ”Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene” gældende fra den 17. oktober til og med den 3. november 2019. Så hvis det skal udnyttes, så skal det være snart.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start