Årets bedste biler - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets bedste biler

Vi ser tilbage på 2009 og udvælger de fem bedste biler vi har kørt
Johannes Nipper
31/12-2009 kl. 08:00

Om 2009 vil gå over i verdenshistorien som et exceptionelt bilår ved vi ikke, men for MagaCin har det været et enormt spændende år. Vi har prøvet nogle af de vildeste, sjoveste rummeligste, sparsommeligste, mindste og vi kunne blive ved – biler der kan erhverves for penge i DK.

De fleste gange har det været en ren fornøjelse at få de nye transportmidler imellem hænderne, for ”desværre” er det sådan at der er meget langt imellem de decideret dårlige nye biler i dag, hvis de overhovedet findes.
”Desværre” fordi det jo unægtelig gør vores job noget sværere, og resultaterne af tests lidt mindre spektakulære – det er trods alt mere spændende hvis bilerne vælter, bryder i brand eller taber et hjul. Men selvfølgelig er det kun godt at standarden er så høj, og (drift)sikkerheden kommer alle til gode.

Vi har opsat fem kategorier, fem forskellige kriterier danskerne kunne tænkes at kigge bil efter og udvalgt vores favoritter.

Kategorierne er som følger:

Minibil
Økobil
Familiebil
Rejsevogn
BadBoy

I kategorien Minibil har vi valgt den nye Ford Ka.
Et rapt udseende, dejlige køreegenskaber og sjæl og charme til langt op over begge ører – til under 110.000 kr. Ford Ka er ikke den hurtigste eller mest økonomiske af de helt billige og små modeller, men alligevel er den vores førstevalg til et minisize transportmiddel.

Bedste Økobil er den nye VW Polo Bluemotion.
Det er en Polo (Årets bil i DK), den går over 30 km/l og så kommer den efter sigende under 200.000 kr. Har vi sagt nok?

Årets Familiebil blev for os Renault Grand Modus 1.5 dCi.
Grand Modus er rummelig og har mange smarte løsninger – og kombineret med den 65 hk. Stærke dCi dieselmotor er den virkelig dejlig.
Om du kører som den hidsigste badboy i byen og giver alt hvad remmer og tøj kan holde, er den lille motor ikke til at presse til en ufornuftig brændstoføkonomi, ikke fordi der ikke sker noget når man trykker på speederen – det er bare som om den ikke rigtig vil have noget for det.
God plads, god økonomi, og et nuttet udseende har sendt Renault Grand Modus til tops blandt familiebilerne vi har prøvet.

Rejsevognen over dem alle i år, hedder Opel Insignia.
Lækker fra inderst til yderst, stor og rummelig, og med et motorudvalg der garanterer at man, som Burger King siger det kan ”have it your way”. Opel Insignia er et rigtigt godt valg hvis der skal spises kilometer efter kilometer, men man stadig skal være frisk til at gå ud at spise når man kommer frem.

Og endelig Årets Badboy, har simpelthen været for svær at afgøre.
På den ene side har vi prøvet et teknologisk vidunder af en anden verden – Seat Ibiza Cupra med 1.4 TSi TwinCharger motoren, der netop er blevet kåret som årets motor i verden. Og med DSG gearkassen, der i sig selv er grund nok til at købe hvad som helst den er installeret i.

Men på den anden side byder Opel sig til med vildbassen Corsa OPC.

Her er det ikke så teknisk raffineret, visse af knapperne i kabinen ligner noget fra en billig kinesisk boomblaster, og gearet er manuelt. Men at man for 300.000 kr. kan sætte er Audi TT eftertrykkeligt af på motorvejen, og tage til trackdays uden at frygte meget – er imponerende.

Corsa OPC er vildskab der hænger utroligt godt fast på vejen, men er det ikke også hvad en badboy racer skal være?  Valget afhænger af om man er til det fineste af det fineste indenfor teknik eller man bare gerne vil have noget der virkelig deler øretæver ud.

Det var vores bud på de fedeste fra 2009, men selvfølgelig, og som altid, er prisen taget med i betragtningerne. Vi håber i har haft et godt år, både i og udenfor bilernes verden, og ønsker alle et godt nytår.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start