Her vinderen af Årets Varebil 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her vinderen af Årets Varebil 2019

Titlen som Årets Varebil i Danmark 2019 blev offentliggjort på åbningsdagen for Transportmessen i Herning.
Mathias B. Høj
22/03-2019 kl. 08:26

Som ved den internationale kåring løb trillingerne Citroën Berlingo Van, Peugeot Partner Van og Opel Combo Van, der betragtes som ”søsterbiler”, afsted med sejren.

Med 20 point ned til de 2 elektriske søsterbiler, MAN eTGE og VW eCrafter, der løb med andenpladsen, vandt PSA trillingerne med 65 point. På en tredjeplads kom den nye Mercedes-Benz Sprinter, som fik 37 point.

Blik for udvikling af biler, der efterlever de stadigt stigende krav til varebilernes størrelse og lasteevne var én af begrundelserne for valget af vinderne. Ligeledes omtales kvalitet, kørekomfort og muligheden for en bred vifte af sikkerhedsudstyr. 

Kåringen foregik i Herning foran de 5 finalebiler.

Pointfordeling til  Årets Varebil i Danmark 2019:

– Citroen Berlingo, Opel Combo, Peugeot Partner: 65 point

– MAN e-TGE, VW e-Crafter: 45 point

– Mercedes Sprinter: 37 point

– Toyota RAV4: 27 point

– Ford Transit Connect: 26 point

Sikkerhed

Som noget nyt i segmentet går trillingerne foran med tiltag som Overload indicator, der er en indbygget sikkerheds funktion, der informerer, når den tilladte lasteevne bliver overskredet. Systemet aktiveres automatisk ved start, men kan ligeledes aktiveres manuelt ved parkering. Systemet giver sikkerhed i forhold til at minimere risikoen for bøder og de potentielle skader, der kan ske ved at overlaste køretøjet, som fx punktering og evt. tab af kontrol over køretøjet, eller at det reagerer anderledes end forventet. Men ligeledes kan det forhindre overforbrug af brændstof og slid.

Surround rear vision er et andet system, som giver føreren øget overblik over omgivelserne via de 2 kamaraer placeret hhv. på sidespejlet i passagersiden og på bagenden af bilen, der så vises på den 5” skærm i bakspejlet. Systemet er udviklet til at forhindre de blinde vinkler, der ellers er en klassisk risiko med kørsel i lukkede varebiler, men som mange professionelle ønsker, da de ofte fragter værdifulde genstande og værktøj, der kan være mere værd end bilen selv. Og derfor er meget udsat for tyveri i biler med ruder. Med denne løsning, kan føreren opretholde udsyn hele vejen rundt om bilen og samtidig beskytte lasten optimalt.

Størrelsesvarianter

Den kommer i to størrelser: M og XL med hhv. længder på 4.40 m og 4,75 m, som i Danmark er tilpasset resten af varebilsprogrammet og kaldes L1 og L2 og kan laste hhv. 3,3 og 3,9 m3, samt en lasteevne på op til 1000kg.

Motorer

De nye PSA-biler kommer med følgende motorer:

Benzin versioner:

– PureTech 110 S&S med manuel 6-trins gearkasse.

– PureTech 130 S&S EAT8* tilgængelig fra anden halvdel af 2019.

Diesel versioner:

– BlueHDi 75 med manuel 5-trins gearkasse.

– BlueHDi 100 S&S med manuel 5-trins gearkasse.

– BlueHDi 130 S&S med manuel 6-trins gearkasse eller EAT8.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start