Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil som vinder
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets Bil i Norge kårer luksus-elbil

Nej, det var ikke en Tesla
Mathias B. Høj
05/12-2018 kl. 10:01

Vores nordlige naboer, eller genboer for at være mere korrekt, har et afgiftssystem, som er særdeles venligt stillet overfor elbiler. Elbilerne er billige i indkøb, må køre i busbanerne og strømmen er billig i vandkrafts-begunstigede Norge. Derfor vil et arrangement som Årets Bil i Norge i sagens natur også indeholde elbiler (især når juryen indeholder et medlem fra Norges Elbilsforening). 

Kandidaterne var:

– Hyundai Nexo

– Hyundai Kona

– Ford Focus

– Jaguar I-Pace

– Peugeot 508

– Volvo V60

– Volvo XC40

– Nissan Leaf 

– VW T-Roc

Jaguar I-Pace, som også er med i finalefeltet til Årets Bil 2019 i Danmark, løb med sejren.

I begrundelsen for titlen til Jaguar I-Pace hedder det blandt andet: 

”Det er debut, der afkræver respekt. Jaguar I-Pace løfter premium begrebet blandt dagens elbiler. Kvalitet og køredynamik er blandt de helt store styrker i Jaguar I- Pace. Jaguar har skabt en elektrisk bil, der er underholdende at køre, har god rækkevidde, og har et klart Land Rover DNA. Syv af otte jurymedlemmer havde Jaguar I-Pace som vinder – det er lang tid siden at afgørelsen har været så klar” hedder det i begrundelsen fra Juryformand Esben Stenssrud.

Der er solgt 3150 Jaguar I-Pace i Norge. I alt kører der år til dato 178.521 elbiler rundt i Norge. Alene i 2018 indtil nu er der solgt knap 40.000 elbiler, hvilket giver en markedsandel på hele 29 % for elbiler alene. Tager man også hybridbilerne med, så er 60 % af alle nye biler i Norge helt eller delvist elektrificeret.

Juryen bag Årets Bil 2019 i Norge

Bag titlen står en jury fra norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltog desuden en racerkører, en industriel designer, generalsekretæren i Norges Automobil Sports Forbund, medlem af Norsk Elbilforening, og en senioranalytiker fra autobranchen.  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start