Årets Bil 2018: Bagom pointgivningen bland dommerne
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets Bil 2018: backstage bemærkninger

Derfor vandt Seat Arona
Mathias B. Høj
01/12-2017 kl. 10:51

Seat Arona vandt en sikker førsteplads i Årets Bil 2018. Pointmæssigt var der langt ned til Ford Fiesta på andenpladsen:

Seat Arona: 130

Ford Fiesta: 99

VW Polo: 85

Honda Civic: 73

Volvo XC 60: 59

Opel Insignia: 54

Selve pointgivningen var interessant, for der var langt fra enighed blandt dommerne om, hvilken bil der burde vinde. Tværtimod var der nogle modeller der virkeligt skilte vandene, og kort fortalt var dommerne enten til Seat Arona eller Honda Civic.

Som dommer er ti det maksimale antal points der må gives til én af bilerne. Og Arona'en fik otte ti-taller og ét ni-tal fra en dommerbestand på tyve – så der var bred enighed om, at Arona'en er noget helt særligt. Honda Civic fik to ti-taller og et ni-tal – og seks nuller. Civic'ens visuelle lighed med et kantet rumskib fra et nørdet computerspil, og fravalget af de tidligere så roste praktiske Magic Seats, er kontroversielt. Undertegnede er fan af køreegenskaberne og designet og var derfor blandt de der stemte, som havde Honda sat penge på min opsparingskonto (jeg har tjekket – det har de desværre ikke).

De andre modellers point lå mere rigeligt fordelt. Fiesta'en, som jeg personligt havde troet ville vinde, fik ét ti-tal, to ni-taller, seks fem-taller og ingen nuller. Det samme med Polo'en; blot med færre points. Volvo XC 60 og Opel Insignia havde ingen noget dårligt at sige om – men led af pointgivning i den lave ende. Formentlig som resultat af, at de ligger i det højere prisleje. For der er ingen tvivl om, at det er gode biler.

Så hvis man skal lege politisk kommentator, kan man sige, at den store kamp stod mellem fokus på køreegenskaber (som typisk prioriteres højt på her på siden) og en mere praktisk tilgang, hvor der skeles til anvendelighed i hverdagen og hvad der pt. sælges på det danske marked.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start