Ny dokumentar om Royal Enfields tur til Sydpolen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny dokumentar om Royal Enfields tur til Sydpolen

Første afsnit i Sydpolsdokumentar frigivet.
Steffen F. Olesen
20/12-2022 kl. 10:13

Der er gang i den hos den indiske motorcykelproducent Royal Enfield, som for nylig slog dørene op til en ny fabrik i Brasilien for at imødekomme voksende efterspørgsel, men også kigger lidt længere ind i fremtiden, hvor elektriske modeller utvivlsomt vil blive tilføjet modelprogrammet.

Rygterne har på det seneste gået på, at en mindre Royal Enfield Himalayan med en 450cc motor ville finde vej til de eventyrlystne, mens lækkede dokumenter peger i retning af en knoldhopper, hvori hjertet slår med 650 kubik.
Men en model som vi her på MagaCin synes ser rigtig fin ud – og som rent faktisk har fundet vej væk fra rygtebørsen – er den nye voksne cruiser, Royal Enfield Meteor 650, der umiddelbart virker noget mere gennemført end lillebror Meteor 350.

En vild ekspedition
Her i huset testede vi Royal Enfield’s eventyrer tilbage i 2018, hvor piloten understregede modellens egenskaber uden for alfarvej. Men en ekspedition på højde med den producenten selv begav sig ud på i november – december måned sidste år, havde vi ikke trods alt lige i tankerne, da vi filmede på de små danske sogneveje.

En rejse hvor kørerne Santosh Vijay Kumar og Dean Coxson over 39 dage ville erobre Sydpolen i anledning af mærkets 120-års jubilæum, og rent faktisk lykkedes med det.

Turen har nysgerrige sjæle kunne følge med i på en hjemmeside dedikeret til formålet, Spotify, YouTube og naturligvis Facebook, men nu er der altså mulighed for, at komme lidt tættere på de to eventyrlystne Royal Enfield-medarbejdere, som lagde kursen mod et ret så barskt klima.

BBC var med på turen
Det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at det ikke kun var Santosh og Dean der begav sig afsted mod de kolde sletter, men at et hold af hjælpende hænder fulgte trop.
Noget vi dog ikke havde bidt mærke i var, at britiske BBC faktisk pakkede den store kamerataske, og har dokumenteret rejsen i en serie, som frigives bid for bid.
Og nu er det første afsnit i føljetonen, som du kan se nedenfor, offentliggjort på blandt andet Royal Enfield’s YouTube kanal.

Videoen du ser ovenfor er som nævnt blot den første i rækken, og viser faktisk ikke noget fra turen til Sydpolen, men viser til gengæld en del af den træning rytterne måtte gennemgå inden turen gik mod Antarktis.
Mod videoens slutning får vi et kort indblik i hvad der udspiller sig i næste afsnit, hvor turen går til Sydafrika for at hoppe videre til den del af Jorden hvor otte ud af 17 pingvinarter har hjemme.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start