Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Mød robot-færdselsbetjenten
Mød robot-færdselsbetjenten

Mød robot-færdselsbetjenten

Trafik-Robocop holder øje med dig. Hvis du er i Kina, i hvert fald

 
Er det bare mig - eller ser den første robot-færdselsbetjent bare ualmindelig irriterende ud, som den står der med sin hvide hat? Og ja, det er ikke et tilfælde at den ser tilnærmelsesvis menneskelig ud. Med en del inspiration fra Lego-figurer, ser det ud til. 

I Kina, hvor robotbetjenten skal arbejde, har det været et specifikt ønske til designet, at den skal ligne en betjent, med sin hvide hat, farver og logo. Fremfor endnu et anonymt strategisk placeret kamera.

Robotten skal arbejde med at regulere trafikken, ved at stå i vejsiden og se efter uregelmæssigheder og ulovligheder. Ved hjælp af Kinas omfattende borger-overvågningsprogram, som også omfatter ansigtsgenkendelse, kan den med det samme identificere skyldige chauffører, tage billeder af deres overtrædelser og sende en bøde direkte. Og det kan den gøre døgnet rundt, uden kaffepauser. Eller i hvert fald indtil opladningstid.

Umiddelbart ligger teknologien tæt op af, hvad vi for sjov beskrev i sidste aprilsnar-artikel.
Men også i andre lande bliver der arbejdet med automatisering af håndhævelse af loven. I England bliver der eksperimenteret med lydmålere, så udstødninger med lidt for højt decibelniveau bliver registreret.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg bilmærke