Onboard: I sidevognen til Isle of Man TT - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Onboard: I sidevognen til Isle of Man TT

Det kan virke vanvittigt at nogle sætter livet på spil bag styret til Isle of Man TT, men det kan faktisk blive endnu mere vanvittigt end at skulle styre maskinen.
Steffen F. Olesen
03/08-2022 kl. 10:16

Det er langt fra alle motorcyklister som finder glæde i at smide stængerne op en søndag eftermiddag med en god kop varm, og nyde synet af en hel flok pumpede prototyper der bliver fyret af på racerbaner verden over, når de hårde drenge går til stålet i kongeklassen MotoGP.
Ej heller World Superbike, hvor de også hiver dyret noget så hårdt i øret, falder i alles smag… Ja, faktisk er der mange som umiddelbart ikke ved hvad MotoGP og World SBK er.

Derimod lader det til, at langt de fleste – uanset om passionen er for motorcykler eller biler – på et eller andet tidspunkt er snublet over klip og historier fra det sagnomspundne Isle of Man TT, og det er med god grund.

I mere end 100 år har frygtløse piloter skudt raketten af på den lille ø, som er beliggende mellem England og Irland, hvor der én gang årligt siden 1907 – næsten uden undtagelser – er blevet afholdt et arrangement, som i folkemunde betegnes som værende en af de farligste racerbegivenheder i verden.
Og du finder næppe en årgang i MagaCin’s arkiv, hvor der ikke er en tragisk historie fra IOM TT.

60 kilometer med hanen i bund og hovedet under armen for at forhindre, at det ikke bliver pillet af grundet lavt hængende grene og vildfarne måger, er ikke for sarte sjæle. Men af uforklarlige årsager er nogle mennesker bare bygget anderledes, og kan slet ikke få nok af adrenalinen.
Nogle af dem kan du komme meget tættere på i dokumentaren Closer to the Edge, som eksempelvis kan findes på YouTube via linket her.

Og lige så vel som rytterne finder spænding i fart og fare, finder også tilskuere arrangementet super interessant.
Derfor forvandles den naturskønne ø hvert år til en sand folkefest, hvor folk rejser fra nær og fjern for at overvære de forskellige klasser, når jagten går ind på nye rekorder.

Men det at stå bag et af øens mange stengærder når kørerne suser forbi, giver ikke et fuldt indblik i hvor stærkt det egentlig går, og hvor krævende banen er, når cyklerne stryger gennem de mange sving og over bakketoppe.
Her kunne man eventuelt deltage i publikumskørsel, hvor man på sin indregistrerede ganger får mulighed for, at køre banen rundt på en udvalgt dag i adstadigt tempo.
Hertil er internettet nærmest oversvømmet af fede onboard videoer, hvor man med en begrænset mængde fantasi nemt kan forestille sig hvordan det er, at sidde på nakken af dyret efter startskuddet har lydt.
I videoen, som du finder via linket her, giver legenden John McGuinness, efter næsten tre års fravær, en tur på sin Fireblade.

Vi kan vel efterhånden sagtens blive enige om, at deltagerne til Isle of Man TT – mand såvel som kvinde – har noget ret stort mellem benene udover pumpede motorer, men det kan faktisk blive endnu vildere…!
For der bliver nemlig også kørt sidevognsræs på Isle of Man.

Som du kan se i videoen herunder, så bliver sidevognscyklerne kørt lidt anderledes end du husker fra dengang du tog kørekort til motorcykel.
Og hvis du synes at det virker tosset at køre sådan på en cykel med sidevogn, så forestil dig lige at skulle være den som kravler rundt bag på dyret imens det krudtes af.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start