Test: De bedste billige ørepropper?
Kan en normalvis nogenlunde fantasifuld motorcykelskribent være kreativ nok til at forfatte en spændende og indholdsrig tekst om et par ret simple ørepropper? Det var spørgsmålet jeg stillede mig selv, da Poul fra MotoStore spurgte, om ikke jeg kunne tænke mig at prøve et par Alpine MotoSafe Pro ørepropper.
Svaret til spørgsmålet har jeg endnu ikke fundet, så lad os da bare kaste os ud i projektet, og se hvad det ender med.
Vi anbefaler ALTID ørepropper
Her på redaktionen er vi en blanding af mere eller mindre erfarne motorcyklister. Men fælles for os alle er, at vi køre med ørepropper.
Ikke fordi vi på egen krop har mærket hvad konsekvensen af ikke at køre med ørepropper er, men fordi vi på ingen måde kunne tænke os at finde ud af det.
For nogle af os har nemlig hørt et utal af historier om høreskader i forbindelse med kørsel på motorcykel, og er da også ret bekendte med en del i branchen, som i dag lider af en konstant ringen for ørerne.
Vi har testet høreværn før
Hvis vi bladrer nogle år tilbage i arkivet – helt præcist til 2016 – finder vi program nummer 93, hvori Carsten forsøgte sig med et par formstøbte ørepropper.
Dem blev han rigtig glad for, og siden da har netop formstøbte ørepropper været en fast del af Carstens beskyttelsesudstyr i forbindelse med kørsel på motorcykel.
Sådan et sæt kan i dag erhverves for noget der ligner 850 danske kroner, hvilket måske lyder ret dyrt i nogles ører. Men det er altså en ret smart investering!
En billigere løsning
Der kan være flere grunde til ikke at eje et sæt formstøbte ørepropper, og hvilken er i denne sammenhæng fuldstændig ligegyldigt. For nu skal vi se på et alternativ, som denne skribent faktisk er blevet ret glad for.
Undertegnede har aldrig fået taget sig sammen til at få fremstillet et sæt personligt tilpassede ørepropper, og har i mange år kørt med forskellige universal-propper; herunder både den gammeldags slags af skum, og gummifremstillede “juletræer”.
Jeg har altid været ret glad for den gammeldags slags, da de fylder hele øregange ud, og derved blokerer for alverdens skadelige frekvenser.
Men det kommer med en pris… For udover at lukke skadelig støj ude, lukker de også alle vigtige lyde ude; eksempelvis sirener.
Det kan løses ved at at anvende ørepropper med et filter, som tillader de vigtigt lyde at nå trommehinden, men lukker døren for eksempelvis den drabelige vindstøj.
Sådanne propper findes for eksempel i form af de såkaldte juletræer, men dem har jeg aldrig rigtig været venner med, da jeg synes, at de bider og gnaver inde i mine ører.
Et problem som uden diskussion skyldes materialevalget.
Men da jeg tidligere på året var et smut forbi MotoStore for at låne noget grej til test – hvor snakken blandt andet gik på styrthjelme og derfor også støj – påstod Poul altså, at han havde nogle ørepropper som ikke bider i øret på samme måde som førnævnte juletræer.
Men kunne det nu også passe?
Poul insisterede på, at jeg stoppede et sæt i lommen, og det gjorde jeg så.
Siden da har jeg kørt med omtalte ørepropper i noget der efterhånden ligner tre måneder, og jeg må bare krybe til korset og sige, at Poul havde ret.
Alpine MotoSafe Pro er fremstillet af et silikonefrit materiale, da det ifølge producenten er netop silikone der gør ørepropperne ubehagelige.
Hvad den kemiske sammensætning i MotoSafe-propperne helt nøjagtigt er, og om silikone er mine ørers fjende nummer ét, skal jeg ikke kunne sige. Men jeg kan bare konstatere, at jeg ingen ømhed, kløe eller andre former for ubehag har følt, når jeg har benyttet Pouls vidunder-propper.
To udgaver
Ørepropperne fås i to forskellige udgaver, hvor den ene hedder Race og den anden Tour. Og så kan du måske gætte dig til, at Race ifølge producenten skulle dæmpe mere end Tour.
Som du kan se i galleriet over artiklen skriver producenten, at de røde Race-propper dæmper med 20db og udmærker sig ved høje hastigheder, hvor den sorte Tour-udgave har en grænse på 17db ved 100 kilometer i timen.
I virkelighedens verden oplever undertegnede ikke den store forskel… Men det er også begrænset hvor meget højhastighedskørsel det er blevet til de seneste måneder.
Alligevel har jeg primært kørt med Race-versionen, da jeg synes, at de fjerner tilpas meget støj, men samtidig tillader førnævnte vigtige lyde at finde vej gennem filtrene.
Uagtet om du køber den ene eller den anden slags, medfølger der er lille etui, og prisen på grisen lyder blot 129 kroner.
Du kan også vælge at købe en combo-pakke med både Race og Tour-udgaverne til 229,-, og så får du også en lille flaske rensevæske med i købet.
Konklusion
Som du forhåbentlig kan udlede af ovenstående, så er undertegnede ganske fint tilfreds med ørepropperne fra Alpine Hearing Protection. Og som et alternativ til formstøbte ørepropper, er de helt klart et godt bud.
Der står på producentens hjemmeside, at ørepropperne kan anvendes 100 gange… Det er ikke en påstand jeg har tænkt mig at grave dybt i. For kan jeg for under 130 danske enkroner beskytte min hørelse i en hel sæson – hvilket jeg vurderer propperne sagtens kan klare – så er jeg ganske tilfreds!
Om der her er tale om de bedste billige ørepropper skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det er i den grad et godt bud!
2 personer snakker om “Test: De bedste billige ørepropper?”
Skriv et svar
Login eller opret bruger for at skrive en kommentar
Billige ørepropper er da bedre end ingenting, men den bedste og billigste løsning på lang sigt er formstøbte ørepropper.
Vi kan jo kun give dig ret!😉