Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dyb, dyb, nedlægning

Moderne motorcykeldæk er intet mindre end fantastiske

Tommy Rønn
27/06-2009 kl. 01:21

Sportstouring og sportsdæk af nyeste kaliber opererer alle med nedlægningsmulighed på langt over 50 grader. Mange danske motorcyklister når ikke meget over 20 grader mens de tror de er nær maksimum. Men der er langt til dækkenes begrænsning.

Over 50 grader lover så godt som alle mærkevare producenterne. Nogle endda over 60. Det betyder at den normale reaktion som betyder bremsning når sving mødes, hvis farten føles for høj, er aldeles forkert. Eneste rigtige reaktion er dybere nedlægning.

Ved bremsning er der risici for udskridning eller afkørsel. Ved dybere nedlægning ender det næsten altid godt, da dækkene oftest har langt mere at tilbyde. Naturligvis skal dæk have opnået arbejdstemperatur før de gode egenskaber opnås, men arbejdstemperaturen er på plads efter få kilometer med moderne dæk.

Ifølge veddirektoratet har normal ren og tør dansk asfalt en friktionskoefficient på 0,9, mens våd dansk asfalt har en værdi på 0,7. Det betyder den våde asfalt har ca. 25% ringere vedhæftning. De

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Lås op nu
og få adgang til hele artiklen

  • Se alt indhold på MagaCin
  • Se videoen i fuld længde
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder