MC dæk Test: Pirelli Diablo Rosso II gør dig tryg
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pirelli Diablo Rosso II gør dig tryg

De fleste MC dæk er gode, men nogle giver ekstra tryghed

Tommy Rønn
09/04-2012 kl. 22:00

En af vores testmaskiner har gennem længere tid været monteret med Diablo Rosso II. Maskinen har været brugt på både bane og vej. I tørt og vådt føre og endda langtur på motorvej. Noget discipliner magter Diablo Rosso II bedre end mange andre dæk, men som helhed er det et dæk der returnerer tryghed.

Specielt på banen er Diablo Rosso II et godt dæk. Rosso II er usædvanlig neutral, hvilket betyder motorcyklen de monteres på, bevarer køreegenskaberne. Denne egenskab er perfekt for personer der forstår trimning til neutrale køreegenskaber. Kort fortalt betyder det, at Rosso II ikke gør motorcyklen ekstra livlig ved svingstart og ej heller ekstra styretræg.

Rosso II er et holdbart bekendskab. Vi har kørt ca. 5.000 km på Rosso II, hvilket både forende og bagende har magtet fint. Bagdækket har gummi til ca. 500 km mere, og fordækket gummi til ca. 2.500 km endnu.

Teknikken er den samme som på de nye Bridgestone S20. Det betyder kun to compounds. Blødt gummi helt på siderne, og hårdere på resten af dækkene. Hvad vi tidligere har set med både 3 og 4 forskellige compounds i et dæk er på returen igen.

På våd vej og i koldt vejr, er Rosso II ikke det bedste bekendtskab, omvendt magter dette dæk de kolde ture langt bedre end mange af konkurrenterne, men det kommer ikke helt op blandt de bedste. Når vejtemperaturen er høj er det svært at finde noget sportsdæk der bider som Rosso II.

Hvis der arbejdes hårdt på racerbanen, slides Rosso II på den perfekte måde. Gummiet bærer præg af brutalt slid, uden at åbne sig og uden at smelte. Eksakt sådan bør et sportsgæk slides efter højt tempo.

Diablo Rosso II er et særdeles velvalgt dæk til de der gerne kører trackdays på en neutral maskine, eller dem der gerne giver meget gas i svingene når solen skinner og asfalttemperaturen er høj.

Diablo Rosso II er godkendt.

0 personer snakker om “Pirelli Diablo Rosso II gør dig tryg

  1. Er helt enig med Tommys udtalelser.
    Håber der snart kommer en direkte sammenligning mellem S20 og Rosso ll

Skriv et svar