Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En smuttur på KTM 690 SMC R

Steffen F. Olesen; Video af Peter Bysted
26/10-2019 kl. 04:00

Af flere årsager var det kun muligt at låne motorcyklen for en kort stund, og tilbagelevering var en sørgmodig affære for den her er simpelthen for sjov! Men du skal naturligvis ikke snydes for et fantastisk førstehåndsindtryk.

Historietime

I 1980’erne begyndte KTM at få succes inden for offroad-racing, da Heinz Kinigadner hele 2 gange blev verdensmester i 250cc klassen på en 2-takter, sidst i 1985. Og samme år trillede KTM’s nyudviklede 60-hestes 2-takter af produktionsbåndet, men der lå samtidig et enormt pres på producenterne for at reducere udstødnings- og støjemission. Den super letvægts 2-taktsmotor – som ellers havde overhalet 4-takterne i 1960’erne – var nu en truet art.

Og da KTM’s ingeniører havde vænnet sig til smagen af sejr, gik de derfor straks i gang med at udvikle en ultramoderne 4-taktsmotor, som skulle baseres på deres 500cc 2-takter, og faktisk bygges omkring den samme top.

“Only the essentials – but only the finest essentials”: det var filosofien bag den nye va

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Deltag i konkurrencer
  • Opsig når som helst

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG

Denne side bruger cookies

Læs mere