Vejen til Rusland starter i Manchester
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vejen til Rusland starter i Manchester

Lørdag den 11. maj tørner det danske speedwaylandshold ud i årets første store internationale styrkeprøve. I Manchester køres semifinale i S.O.N - Speedway of Nations - der ligesom i fjor afløser det klassiske Hold VM. Danskerne med Niels Kr. Iversen, Leon Madsen og U21-stjernen Frederik Jakobsen på holdet, skal slutte i top tre for at få plads i VM-finalerne i juli i russiske Togliatti.
Danmarks Motor Union
07/05-2019 kl. 07:06

For langt de fleste vil en rejse til Togliatti, som ligger omkring 800 km. øst for Moskva, ikke være nogen ferietur. Nok er byen med 700.000 indbyggere smukt beliggende ved floden Volga og kendt for Lada-fabrikkerne som det vigtigste omdrejningspunkt. Men takket være de russiske myndigheders endeløse immigrationsprocedurer og byens dårlige ry for organiseret kriminalitet og mafiamord, er Togliatti altså ikke et drømmemål for mange turister.

Faktum er bare, at byen er Ruslands førende speedway-centrum. Så da Emil Satyfudinov, Artem Laguta og stortalentet Cleb Chuganov i fjor vandt Ruslands allerførste VM-guld i speedway, var Togliatti svær at komme udenom, da beslutningen om årets finale-by skulle tages.

Derfor køres de to semifinaler i disse uger, tidligt på sæsonen, hvor 14 lande kæmper om 6 finalebilletter. For umiddelbart efter kvalifikationen skal de respektive landes motorunioner, fx danske DMU, i gang med den omfattende procedure for at sende kørere og udstyr til Togliatti.

I lørdags klarede Sverige, Polen og Tyskland sig igennem i den første semifinale i Landshut ved München, og på lørdag er det så danskerne, som skal i aktion mod Storbritannien, Australien, Finland, USA, Letland og Frankrig. Det sker på det nationale britiske speedwaystadion på Kirkmanshulme Lane i Manchester, hvor den britiske ligaklub Belle Vue har daglig hjemmebane.

– Det er simpelthen et must, at vi kommer videre, og det tror jeg nu også, vi gør. Jeg har selvfølgelig et godt øje til både briterne og australierne, men uden at tale ned til de andre nationer, bør Leon, Frederik og jeg nok kunne klare, at vi tager en tur til Rusland, og kæmper med i juli måned, siger den danske holdkaptajn Niels Kr. Iversen.

Den 36-årige esbjergenser har været holdverdensmester med Danmark hele fire gange, mens både Leon Madsen og Frederik Jakobsen har deres første hold VM-finale på seniorniveau til gode.

Del med en ven

Giver børn en ny start