Strålende start på VM-sæsonen for Thomas Kjer Olsen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Strålende start på VM-sæsonen

Søndag blev årets første afdeling af VM i Motocross kørt i Patagonia, Argentina med deltagelse af Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup i MX2-klassen. Begge leverede flotte præstationer, og især Thomas Kjer Olsen kastede stjernestøv over de rød-hvide farver med en samlet 2. plads på dagen.
Danmarks Motor Union
04/03-2019 kl. 14:59

Der var masser af spænding og action at komme efter for de danske fans, der fulgte den første af sæsonens i alt 19 VM-afdelinger. Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup viste begge i Patagonia, at de hører hjemme blandt de bedste motocrosskørere i verden.

Thomas Kjer Olsen kunne være kommet bedre fra start i begge sine heat, men fik på imponerende og sikker vis kørt sig op på 2. pladsen, hvor han sluttede i begge heat. Dette skaffede ham også den samlede 2. plads og en podieplacering på dagen, kun overgået af Jorge Prado, som tog begge heatsejre og dermed også den samlede førsteplads.

Thomas Kjer Olsen udtalte efter løbet:

“Jeg er glad for at starte sæsonen med en samlet andenplads i Argentina. Som kører går jeg selvfølgelig altid efter at vinde, men det er godt at starte sæsonen med en podieplacering. I første heat lavede jeg hjulspin ud af starthullerne, og gav derved mig selv en masse ekstra arbejde. Jeg kæmpede mig op på andenpladsen på 10. omgang, hvilket jeg var glad for. Andet heat gik godt. Jeg gik fra tredje- til andenpladsen, hvor jeg blev hele heatet. Det bliver en lang sæson med masser af ræs, så jeg er glad for at vende tilbage til Europa som nr. 2 i mesterskabet. Nu er planen at komme tilbage til arbejdet. Jeg vil have mest muligt ud af den korte pause og arbejde videre før næste runde på Matterley Basin.”

Thomas Kjer Olsens 2. plads blandt verdenseliten er en fantastisk start på sæsonen, som giver god grund til at håbe på flere podiepladser til danskeren i løbet af året.

Mikkel Haarup sluttede som henholdsvis nr. 20 og nr. 22 i sine heat. Bestemt en godkendt præstation for den 17-årige dansker, der havde sin debut som VM-deltager i Argentina og som skal køre en fuld VM-sæson, som altså nu er blevet indledt med at tage point med hjem.

Mikkel Haarup sagde om sin præstation:

“Det var ikke en god start på mesterskabet for mig, men jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt og håber på bedre resultater i de kommende afdelinger. Jeg kæmpede med at finde farten på banen her i Argentina, og jeg lavede også mange fejl i de to heat. I første heat fik jeg ikke en god start, men blev ved med at kæmpe. Halvvejs gennem heatet havde jeg et mindre styrt, og det gjorde tingene sværere. I andet heat fik jeg en bedre start, men jeg kunne ikke finde farten. Nogle kørere overhalede mig og jeg havde endnu et styrt, hvilket kostede mig meget tid. Det er ikke sådan, jeg havde håbet at indlede sæsonen, men det er en lang sæson, og jeg føler, at der stadig er meget for mig at lære.”

Nu er der tre ugers pause, inden det igen går løs til 2. VM-afdeling i England på Matterley Basin d. 24. marts.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start