Nyt fra AMK - Road Racing
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt fra AMK – Road Racing

AMK roadracing
17/08-2017 kl. 09:43

Søndag den 13. august 2017 var AMK – Road Racing med til Munkebjerg Hillclimb i Vejle. For første gang i Munkebjerg Hillclimbs historie var de historiske motorcykler representeret. Ligeledes er det første gang i nyere tid, der køres Hillclimb i Danmark på motorcykler.

Munkebjerg Hillclimb er arrangeret af Historisk Motor Sport Danmark (Søren Duus)

Til Hillclimb stævnerne mødes både debutanter og garvede kører med en fælles passion for historiske køretøjer, teknikken og køreegenskaberne.

12 motorcykler var tildelt 2 ture op ad den stejle og snoede bakke, dog var der kun 11 der kom til start.

Senere på dagen var AMK – Road Racing så heldig, at de fik tildelt en tur mere op ad bakken, således blev det til 3 ture i alt.

I år kørte AMK – Road Racing som opvisning, men kørene følte sig i den grad hjemme på bakken, så mon ikke AMK – Road Racing er med fra 2018 som en del af konkurrencen?

Før var det ikke muligt, da man kun kunne lukke bakken om søndagen, men nu er der mulighed for at lukke bakken både lørdag og søndag. 

Stævnet vil blive afholdt ligesom på banerne, med tidstagning lørdag og heat søndag.

Bakken starter på Ibæk Strandvej ved Vejle Fjord og slutter oppe ved Munkebjerg Hotel, som er Danmerks eneste højfjeldshotel. Hotellet ligger ca. 100 m over vandets overflade omringet af smuk natur. 

Vejret viste sig fra sin gode side og der var rigtig mange tilskuere til stede, som skabte en fantastisk stemning.

På den første tur op ad bakken, blev AMK – Road Racings kørere sendt lidt for tidligt afsted ifht. den sidste bil, derfor blev Claus A. , som kørte forrest, nød til at overhale en af bilerne. Det gjorde desværre at Claus A. fik bilens tid, så denne ingen tid fik på den climbing.

Selvom det var sjovt at køre på bakken, så var der osse en risiko forbundet med stigningen, da der lå mange dækrester, olie og grus i de skarpe sving.

I ryttergården var alle 12 AMK – Road Racings motorcykler flot udstillet til publikums begejstring. AMK – Road Racings banner pyntede flot bagved og der blev delt flyers ud de mange der viste interesse for AMK – Road Racing.

Alt i alt var det en forrygende god dag for AMK – Road Racing og kørene der prøvede Hillclimbing for første gang.

Del med en ven

Giver børn en ny start