Landsholdet i speedway udtaget til 2020
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Landsholdet i speedway udtaget til 2020

Landstrænerne i speedway under Danmarks Motor Union har udtaget landsholdstrupperne til 2020. Der er flere nye spændende ansigter i mellem, og i næste sæson har Danmark en bred opstilling af rutinerede kørere og unge talenter.
Danmarks Motor Union
02/11-2019 kl. 05:40

Landsholdet består af flere kendte ansigter og vi finder bl.a. Leon Madsen, som der er store forventninger til i 2020 efter en formidabel sæson, hvor han vandt sølv i sin første VM-serie, Speedway Grand Prix. Ligeledes finder vi Mikkel Michelsen, der hentede guldet hjem til Danmark ved årets europamesterskaber.

Niels-Kristian Iversen er også med på holdet, der efter et lidt turbulent år, har fået sit udstyr i orden og kan se frem til en frisk sæson og deltagelse i SGP efter sin kvalifikation i efteråret.

Fraværet af profiler som Peter Kildeman og Kenneth Bjerre kan måske komme bag på nogen, men Peter har efter en hektisk sæson med manglende resultater haft et ønske om at holde pause fra landsholdet, og Kenneth har andre prioriteter, men står stadigt til rådigt til at køre for Danmark. Derimod er der kommet to nye kørere til, Rasmus Jensen og Frederik Jakobsen:

– Rasmus Jensen har været et oplagt valg til landsholdstruppen efter en rigtig flot sæson i både England og Danmark. Frederik Jakobsen er dertil ikke ukendt i U21-regi, og han har gennem sæsonen været en suveræn kører, som også har kørt med i de bedste ligaer i både Polen og Sverige. Det er virkeligt en gevinst for sporten, at Danmark kan stille med et landshold i 2020 med både rutine, talent og bredde, fortæller Landstræner Hans Nielsen.

Udover landsholdstruppen stiller man i 2020 med en ny kategori af kørere, Aspiranterne, der også er med til nogle af landsholdets træningssamlinger. Kørerne her har alle landsholdspotentiale og kan skiftes ud med landsholdkørerne, hvis man mener, at det kan skabe bedre resultater. Samtidig giver det et større incitament til Aspiranterne at fokusere på deres resultater og udvikling gennem sæsonen.

Generationsskifte i U21 

Mange af kørerne på U21-landsholdet kommer over aldersgrænsen næste år. De danske speedwayfans kan derfor glæde sig til at se en del nye ansigter, som kan blive de næste store speedwaystjerner:

– Der er kommet stor udskiftning på U21-landsholdet, og det kræver selvfølgelig lidt tid og en del træning at få samling på dem. Til gengæld har de udtaget kørere vist rigtig gode resultater gennem sæsonen. Så der er et stort potentiale hos dem alle, og dét bliver spændende at følge, afslutter Hans Nielsen.     

U21-landsholdet får ligeledes en aspiranttrup under sig kaldet Boblere, disse vil også have mulighed for at køre sig på U21 Landsholdet, hvis de gør det godt.

Alt i alt tegner 2020 rigtigt lovende. 

Oversigt over landsholdstrupperne:

A landsholdstruppen

Leon Madsen

Mikkel Michelsen

Niels-Kristian Iversen

Michael Jepsen Jensen

Anders Thomsen

Mikkel Bech

Rasmus Jensen

Frederik Jakobsen

Aspiranter

Andreas Lyager

Jonas Jeppesen

Patrick Hansen

Jason Jørgensen

U21 landsholdstruppen

Mads Hansen

Marcus Birkemose

Jonas Seifert Salk

Tim Sørensen

Matias Nielsen

Emil Pørtner

Benjamin Basso

Jonas Knudsen

Boblere

Emil Breum

Esben Hjerrild

Stian Nielsen

Chris Wænnerstrøm

Del med en ven

Giver børn en ny start