Heidi er Danmarks bedste mc-sælger
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Heidi er Danmarks bedste mc-sælger

2018 blev endnu et succes-år for Jensens Motorcykler, der nu er forhandler af fire mc-brands. Heidi Friis er salgschef, og med et salg på hele 416 maskiner sidste år, er hun klart den bedste herhjemme til at lange de tohjulede over disken.
Jensens Motorcykler A/S
16/05-2019 kl. 05:02

Gennem hele 2018 har Jensens Motorcykler i Horsens formået at udbygge sin position som den mc-virksomhed herhjemme, der sælger flest motorcykler. For bare en håndfuld år siden var det udelukkende brugte maskiner, som der blev solgt fra Kometvej 1 i den sydlige del af den jyske købstad – men i dag forhandler Jensens Motorcykler intet mindre end fire forskellige mærker.

– Vi lagde ud med at blive forhandlere af Honda og KTM, og siden fik vi så amerikanske Indian med. Og sidste år kom det fjerde æg ned i kurven i form af Husqvarna, fortæller Heidi Friis, der er salgschef i den nærmest enorm forretning.

Heidi Friis er også den sælger i virksomheden, der får lukket flest slutsedler.

– Vi har haft nok at se til, for vi solgte i 2018 samlet set 850 motorcykler, og jeg har stået for de 416 af dem. Altså næsten halvdelen. Det er ny personlig rekord, for året før nåede jeg ”kun” op på 396 eksemplarer, forklarer Heidi Friis.

Har solgt næsten hver anden motorcykel

Honda er det bedst sælgende af husets fire motorcykelmærker med et samlet 2018-salg på 170 styk. De 108 af dem stod der Heidi Friis på.

– Honda er jo også et af de bedst sælgende motorcykelmærker helt generelt her i Danmark, så det smitter selvfølgelig af. Men også KTM har vi haft travlt med – dem røg der 120 eksemplarer af i 2018, påpeger Heidi Friis, der selv håndterede de 46 af dem.

Motorcyklerne fra den noget mere luksuriøse producent Indian har hun solgt 15 af, mens de andre i forretningen har taget sig af de resterende 25 styk, som blev solgt i 2018. Samlet set har salgschefen hos Jensens Motorcykler altså formået at sælge næsten hver anden af de 850 motorcykler, som er trillet ud fra matriklen.

Samarbejder med Slagelse-butik

– Nu har vi fået Husqvarna ind i vores forretning, og jeg glæder mig til, at også det svenske mærke kan bidrage til yderligere salgsfremgang i 2019, erkender Heidi Friis.

De mange kunder hos Jensens Motorcykler kan i øvrigt også få assistance i det østlige Danmark.

– Vi har altid haft mange kunder fra Sjælland, så det giver rigtig god mening både for kunderne og for os, at vi nu har etableret et samarbejde med mc-forretningen ”Toys 4 Boys” i Slagelse, hvad angår KTM og Indian-mærkerne. Forretningen kan nås på tre kvarter fra indre København, og det er hele turen værd, påpeger Heidi Friis.

Hun har solgt motorcykler i adskillige år, og var i øvrigt indehaver af Honda-forhandlingen i Horsens, før den i 2014 blev en del af Jensens Motorcykler, der var – og fortsat er – ejet af Brian Jensen.

Sæsonen kører for fulde gardiner

– Det har været fantastisk at blive en del af virksomheden, for her er der plads til at tænke lidt større tanke, end der var i min egen lille forretning. Alene det, at vi har mere end 500 nye og brugte motorcykler på lager, samt at vi forhandler hele fire mærker, det betyder jo, at vi trækker masser af folk til, forklarer hun.

Der er fuld gang i motorcykelsæsonen, som for alvor blev blæst i gang i løbet af marts og april.

– Selv om forårssolen kun har skinnet i udvalgte stunder, så har vi haft masser af kunder i butikken. Ikke mindst i forbindelse med vores åbent hus-arrangementer, som i år foregår i den første weekend hver måned. Her har vi altid masser af gode tilbud og skarpe demo-priser. Og vi har naturligvis også kørt pølsevognen i stilling med gratis pølser, fortæller Heidi Friis.

Jensens Motorcykler har således valgt at skrue en lille smule ned for antallet af weekend-arrangementer på egen matrikel – og det handler om et hensyn til personalet.

Har det bredeste model-program

– Vi har simpelthen været nødt til det, for vi har længe trukket for store veksler på medarbejderne. Heldigvis ved vi, at vores kunder er fleksible, og vi har også allerede mærket, at det er noget, der bliver taget godt imod. Det er dejligt, fortæller Heidi Friis, der altså kan smykke sig med titlen som Danmarks bedste motorcykel-sælger.

2019-sæsonen er også kommet godt i gang rent salgsmæssigt – og det gælder inden for samtlige fire motorcykelmærker, lige så vel, som det gælder for de brugte modeller.

– Vi er heldigvis kommet godt på afstand af finanskrisen, der virkelig fik salget af motorcykler til at gå i stå. Vi har nok det bredeste udvalg af nye og brugte motorcykler her i landet, og det har kunderne heldigvis fundet ud af, understreger Brian Jensen, der er indehaver af virksomheden.

Del med en ven

Giver børn en ny start