De klassiske motorcykler indtager Padborg Park
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

De klassiske motorcykler indtager Padborg Park

Op mod 70 motorcykler med mere end 20 år på bagen kører race
Padborg Park I/S
20/06-2017 kl. 14:26

Når Padborg Park i den kommende weekend kører sit Midsommerløb, vil den sønderjyske racerbane blandt andet summe til lyden af klassiske motorcykler. En vigtig del af løbsprogrammet kommer nemlig til at bestå af race med motorcykler, der er mere end 20 år gamle.

I det seneste årti har interessen for klassisk motorcykelrace udviklet sig nærmest eksplosivt. For ti år siden kunne der herhjemme højst samles et enkelt felt med de historiske racer, men når der køres på Padborg Park den 24.-25. juni, er der hele tre felter på programmet.

De ældste maskiner er nærmest det, man kan betegne som før- eller efterkrigsmaskiner. Det er typisk gamle britiske maskiner, hvor modellerne blev udviklet i sidste halvdel af trediverne, og hvor man fortsatte med samme teknik og opbygning, da man efter krigens ophør endelig fik omstillet produktionsapparatet fra krigsmateriel til civile produkter. Fordi der endnu ikke havde været tid til at udvikle nyt.

I den anden ende af skalaen finder vi det, der nærmest er at betragte som ny-klassikere. Det er maskiner fra de SuperSport- og SuperBike-klasser, som i starten af halvfemserne blev introduceret på internationalt plan. Det er effektfulde sportsmaskiner, som i grundopbygning svarer til mange moderne maskinerne, men hvor specielt elektronikken dog endnu ikke var så udviklet, som den er i dag.

De historiske motorcykler kan opleves såvel lørdag som søndag ved Midsommerløbet på Padborg Park. Lørdag formiddag køres der tidtagning, og så er det om søndagen, at selve løbene køres. Der bliver et løb for hvert af de tre felter henholdsvis om formiddagen og om eftermiddagen.

Udover de historiske motorcykler tæller programmet ved Midsommerløbet også en række bilklasser. Det er Danish Endurance Championship, Syver Race Cup, Yokohama Super Cup, Formel 5 og Renault F4.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start