Motorcykel brugt markedet totalt i knæ foråret 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Brugtmarkedet totalt i knæ

Tendensen øges år efter år p.t.
123mc.dk
03/04-2018 kl. 18:25

Alt tyder på brugtmarkedet igen i år 2018 ryger helt i bund. Nøjagtig som i 2017. Der er ganske enkelt voldsom rift om brugte motorcykler, og da udbudet bliver mindre og mindre, er der næsten åben kamp om de populære brugte.

Specielt street, sportstouring og adventuremaskinerne, som har mindre end 7-8 år på bagen, er en salgsvare der er ekstrem rift om. På 123mc.dk sælges disse typer motorcykler, forudsat prisen er rimelig, på mindre end en uge. De mest populære modeller oplever over 500 visninger indenfor det første døgn på 123mc.dk. Vi hører endda om sælgere det får solgt på få timer.

Blandt ekstreme eksempler kan nævnes Husqvarna TR650, der blev solgt for 75.000 tilbage i 2013. Nu 5 år senere udbydes de til 67.000 kr. Et tab på kun 1.600 kr./år. Så bliver det næppe billigere at eje et køretøj.

Det betyder, desværre for køberne, at priserne på brugte motorcykler presses op. Mens sælgerne naturligvis er yderst tilfredse med situationen, når brugtpriserne stiger. Det er med andre ord, sælgers marked igen i 2018. Og i år tyder alt på denne tendens bliver yderligere ekstrem.

Denne situation så man aldrig tidligere, da det der kunne betale sig at importere brugte motorcykler fra andre lande, når brugtudvalget blev for lille i Danmark. Nu hvor importøvelsen ikke rigtig er en god forretning mere, oversvømmes markedet ikke mere af importerede motorcykler, hvorfor vi Danskere må nøjes med Danske motorcykler. Det betyder mindre udvalg, som naturligvis medfører højere priser.

Hvis man er indehaver af en brugt motorcykel, og godt kunne tænke sig en funklende ny motorcykel, er tiden optimal. Brugtpriserne er på himmelflugt, mens nypriserne lige er faldet. Byt til nyt er altså mulig uden stort tab p.t.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start