2. plads til Thomas Kjer Olsen ved VM Motocross i Portugal
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2. plads til Thomas Kjer Olsen

Den netop forgangne weekend bød på 6. afdeling af VM Motocross i Aguedo i Portugal. Den danske stjerne Thomas Kjer Olsen kørte for fjerde afdeling i træk på banen for at forsvare sin VM-føring i MX2-klassen.
Danmarks Motor Union
20/05-2019 kl. 08:49

Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club har i den grad vist, at han er blandt verdens bedste motocrosskørere. Men der kan ikke hviles på laurbærrene i VM i Motocross, og denne weekend skulle han igen dyste mod toppen af MX2-klassen.

I første heat lagde en af Thomas Kjer Olsens absolut største konkurrenter, spanske Jorge Prado, sig i front fra start. Der blev kæmpet om pladserne i toppen, og henimod slutningen af heatet overhalede Thomas en anden vigtig konkurrent, tyske Henry Jacobi, og placerede sig som 2'er – en position, han holdt indtil målstregen blev passeret.

I andet heat fik Thomas Kjer Olsen en dårlig start og var tæt på at styrte, hvilket han dog heldigvis undgik. Thomas lagde kræfterne i og fik arbejdet sig op fra 10. pladsen til 4. pladsen, som han holdt fast i resten af heatet. Foran ham kørte Jorge Prado, Henry Jacobi og australske Mitch Evans over målstregen.

Selvom Thomas Kjer Olsen kæmpede bravt, så var det desværre ikke nok til at beholde den røde nummerplade, som symboliserer føringen i den samlede VM-stilling, og som han har holdt fast i siden 2. VM-afdeling. Jorge Prado fik med sine to heatsejre indhentet Thomas og fører nu den samlede stilling med 250 point, mod Thomas' 247 point. Men 3 point er et meget lille forspring, og med 13 VM-afdelinger tilbage kan alt stadig ske.

Thomas Kjer Olsen gjorde status på dagen:

– Jeg føler, at jeg kørte godt hele weekenden, så det var rigtig positivt. Jeg var rolig og havde tillid til mig selv og til min teknik på motorcyklen. Jeg er ærgerlig over den fejl, jeg lavede på starten af andet heat, men det kunne have været meget værre, og jeg fik kørt mig op på 4. pladsen, hvilket var ret godt. Jeg vil bare blive ved med at arbejde og fokusere på at gøre mit bedste, og ikke tænke på alt muligt andet.

Næste afdeling af VM i Motocross køres i den kommende weekend i St. Jean d'Angely i Frankrig.

I Aguedo blev der også kørt VM for Damer, hvor de rød-hvide farver blev præsenteret på rigtig flot vis af Sara Andersen og Line Dam. Sara Andersen blev nr. 5 og 4 i sine heat og sluttede på en samlet 4. plads. Line Dam blev nr. 8 og nr. 6 og kørte dermed en samlet 7. plads hjem.

I EMX2takt-klassen gjorde danske Nikolaj Skovgaard det også godt med en samlet 12. plads på dagen.

Del med en ven

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start